Dom: Søstre skal have erstatning fra kommune i misbrugssag

I årevis blev søskende misbrugt af deres plejefar. Onsdag blev Slagelse Kommune dømt til at betale erstatning.

Slagelse kommune er af Østra Landsret blevet dømt til at betale erstatning til tre søstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre søstre får hver 100.000 kroner i erstatning fra Slagelse Kommune i sag om misbrug.

Sådan lyder dommen ved Østre Landsret i en principiel sag, hvor en søskendeflok har sagsøgt kommunen, efter de gennem en årrække blev udsat for overgreb i det hjem, hvor de var i familiepleje.

De tre kvinder, der nu er i 20'erne, mener, at kommunen svigtede dem, da de blev udsat for overgreb af deres plejefar, og at kommunen ignorerede alle advarsler. Den vurdering er retten enig i.

Kommunen har svigtet, fremgår i dommen. Kommunen burde havde opdaget og forhindret overgrebene, som søskendeflokken blev udsat i hjemmet, hvor de boede fra 1999 til 2005 uden for Skælskør.

Søstrene blev placeret i plejehjem i februar 1999, da de var mellem fire og otte år. Her blev de udsat for vold og seksuelt misbrug.

Løbende blev Skælskør Kommune, som først havde sagen, og senere Slagelse Kommune, underrettet om, at noget var noget galt i plejefamilien.

I 2008 blev plejefaren dømt for vold og overgreb. Dommen blev senere stadfæstet i landsretten.

Søstrene kom i pleje, efter at deres far i efteråret 1997 slog moren ihjel med en kniv og gravede hende. Begge forældre havde palæstinensisk baggrund.

Sagen bliver anset som principiel og er derfor begyndt direkte i landsretten uden at runde byretten. Dommen forventes at få afgørende betydning for lignende sager i fremtiden.

/ritzau/