Dom fra Højesteret slår lov fast

Loven er klar. Dom fra Højesteret slår fast, at advokater ikke kan løbe fra ansvar, hvis de først har godkendt ulovlig selskabskonstruktion.

Kurt Thorsen er blevet en dyr affære for advokat John Adamsen og LGT Bank. Højesteret slog torsdag fast, at de to skal betale 70 millioner kroner i erstatning til den norske milliardær Røkke, der i 1998 "solgte" aktier til Kurt Thorsen.

Advokat Georg Lett fra Lett Advokatfirma mener, at Højesteret-dommen blot slår loven fast:

- I modsætning til selskabstømmersagerne får vi her en sag, hvor man ikke er ansvarlig overfor eksisterende kreditorer med derimod fremtidige. I forbindelse med en kapitalforhøjelse (i Thorsen-selskabet De Soto Equity) er Røkke ikke kreditor i selskabet - det sker via en efterfølgende handling. Men man er ansvarlig for at have opstillet en ulovlig tom skal, så det ser ud som om, det er et velkonsolideret selskab, siger Georg Lett.

Handlen mellem Thorsen og Røkke kom i stand via De Soto Equity, der stillede en kredit på 700 millioner kroner til betaling af aktierne. Det var PFA Byg Ejendomsselskab, der stod som garant for købet - men på falske garantier.

/ritzau/