Dømt mor slipper for fængsel

Opdateret kl. 16.50: Den afrikanske kvinde, der er fundet skyldig i omskæring af to døtre, straffes med to års fængsel. Straffen gøres delvist betinget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en delvist betinget dom udmålte retten fredag for første gang, hvad omskæring af to piger skal koste i det danske retssystem.

En 50-årig kvinde blev fundet skyldig i omskæring af sine to døtre, der i dag er 10 og 12 år. Retten på Frederiksberg, der havde lånt lokaler i Glostrup til nævningesagen, straffede kvinden med to års fængsel, hvoraf seks måneder blev gjort ubetingede. De går dog lige op med de fire måneder, som kvinden allerede har siddet i varetægt.

Mand frifundet
Kvindens mand var også tiltalt, men han blev frifundet. Han har under hele sagen nægtet at kende noget til forbrydelsen.

Sagen begyndte at rulle, da personalet på et fritidshjem i København fandt ud af, at de to piger var omskåret og at familien planlagde en ny rejse til Sudan.

Man frygtede, at familiens tredje datter også skulle under kniven, og derfor indledte politiet en efterforskning. Men kvinden blev frifundet for at planlægge en omskæring af den tredje pige.

Anklageren havde under sin procedure krævet en straf, der skulle udmåles i år. Retten lagde i sin dom vægt på hensynet til børnene. Familien er velfungerende og det ville få store konsekvenser, hvis moren skulle i fængsel, sagde retsformanden.

/ritzau/