Dømt for millionsvindel: Det var min tvillingbror

Østre Landsret har onsdag idømt en ukrainsk mand fire års fængsel og udvisning for svindel til 90 millioner.

(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ukrainsk mand er onsdag i Østre Landsret idømt fængsel i fire år og udvisning for bestandigt, fordi han stjal 90 millioner fra en russisk parfumekonge.

Dermed stadfæstede landsretten den dom, som Københavns Byret tidligere er nået frem til.

Under sagen har den 47-årige Michael Meyer forsøgt at overbevise både by- og landsret om, at han er offer for en forveksling. Den virkelige forbryder er hans enæggede tvilling, lød hans påstand.

Men begge retsinstanser troede mere på fingeraftrykserklæringer og vidneudsagn end på den høje mand med det lange gråsprængte skæg.

Michael Meyer, der har haft mindst fem forskellige identiteter, før han tog sit nuværende navn, er fundet skyldig i at bedrage den russiske rigmand Vladimir Nekrasov for 90 millioner kroner tilbage i 2007.

Vladimir Nekrasov gik under navnet parfumekongen, da han er indehaver af en russisk pendant til Matas ved navn Arbat Prestige.

Efter domsafsigelsen ville den dømte løslades, da han har siddet varetægtsfængslet i både Belgien og Danmark i mere end to år.

Anklageren påpegede, at han kun sad fængslet i Belgien i forbindelse med den danske sag i ti dage, og at han tidligere er stukket af fra en dansk dom på halvandet års fængsel.

Retsformanden gav anklageren ret og besluttede, at han skal sidde varetægtsfængslet, indtil afsoningen af dommen kan begynde.