Dødsulykken på Peter Bangs Vej: »Det kunne lige så godt have været min søn og mig, som var kommet gående der«

Københavns Politi jagter fortsat den mand, der mistænkes for først at have kørt en lille pige ihjel og siden stikke af fra gerningsstedet på Peter Bangs Vej.

Blomster og bamser er blevet lagt ved ulykkesstedet ved Peter Bangs Vej 252, hvor en lille pige døde i et mærkeligt og tragisk trafikuheld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Først et brag og så et rædslens skrig fra en mor, der lige har set sin lille datter blive dødeligt kvæstet.

Det var, hvad der i løbet af få sekunder skete, da en bilist onsdag ved 16-tiden af endnu ukendte årsager trådte speederen i bund i en sort VW Passat, der holdt parkeret i på Sæbyholmsvej og kørte direkte ud på Peter Bangs Vej.

Men i stedet for at køre til højre eller venstre fortsatte bilisten lige over Peter Bangs Vej og ramte ved nummer 252 en mor og hendes femårige datter.

Ulykkesstedet ligger i københavnske Valby lige ved det ydre Frederiksberg.

GRAFIK

Moren enten trak eller cyklede ad Peter Bangs Vej med datteren, der var på sin egen lille cykel.

Morens skrig ringer dagen derpå stadig i ørerne på en af de naboer, der omgående løb ud for at se, hvad der var sket.

Her lå den lille pige med sin lille cykel ved bilens forende, mens forbipasserende forsøgte at hjælpe til.

Men forgæves. Pigen afgik kort efter ved døden.

Moren blev lettere kvæstet.

Bilisten stak af, og Københavns Politi efterlyser den 21-årige Helmi Mossa Hameed, der ifølge politiet »menes at have ført den bil, der påkørte en femårig pige«.

»Vi har en rimelig stærk formodning om, at det var den efterlyste, der førte bilen,« hedder det i en pressemeddelelse, hvor politiet viderebringer et »vellignende billede af den efterlyste«.

»Mit hjerte græder«

Dødsulykken er en af den slags, der kan ramme dig og mig og derfor berører alle.

Torsdag fik den da også statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne. På Facebook skrev hun, at hendes »hjerte græder«:

»Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragisk vis mistede en lille pige på kun fem år i går. Som mor ved jeg, at sorgen er knusende. Og hvor er det kun en kujon, der løber af sted efter at have berøvet et andet menneske dets liv og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger.«

Mit hjerte græder. Jeg vil gerne sende mine varmeste tanker til den familie, der på tragiske vis mistede en lille pige...

Slået op af Mette FrederiksenTorsdag den 29. oktober 2020

Den 21-årige mand er »i forvejen kendt af politiet«, som det hedder, og ifølge B.T.s oplysninger var han i 2017 sigtet i en sag om et voldeligt røveri på en taxachauffør på Amager.

Den lille piges død og hendes families tab berører også de naboer på og omkring Peter Bangs Vej, som Berlingske møder ved ulykkesstedet torsdag formiddag.

Nu, under et døgn senere, ligger der allerede mange blomster, lys og bamser, og med jævne mellemrum holder bilister ind for at lægge blomster eller vise deres medfølelse. Det samme gør fodgængere og cyklister.

Nogle med tårer i øjenkrogene, andre med knugede ansigter, men alle med spontan omsorg og medfølelse for moren, der ifølge Berlingskes oplysninger bor lige i nærheden af nummer 252 på Peter Bangs Vej.

Mange mennesker har været forbi ulykkesstedet med både bamser og blomster for at vise deres medfølelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Holder godt fast i børnene

»Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det lige så godt kunne have været min søn og mig, som var kommet gående der.«

Sådan siger skolelærer Jonatan Sørensen, da Berlingske møder ham på Peter Bangs Vej, hvor han er ude at gå en tur med lille Nora i barnevognen.

Jonatan Sørensen med sin datter, Nora, bor tæt på det sted på Peter Bangs Vej, hvor en flugtbilist onsdag kørte en femårig pige ihjel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Han har også en søn på tre år.

»Man indser, hvor hurtigt det kan gå galt. Man holder ekstra godt fast i sine egne små bagefter,« siger han:

»Min kone kom cyklende hjem fra arbejde på cykelstien, ti minutter før det skete.«

Jonatan Sørensen bor 100 meter fra ulykkesstedet, og han og konen kunne hjemme i lejligheden straks høre, at der var sket noget alvorligt lidt længere nede ad gaden.

»Vi kunne følge lidt med fra vores altan og se, hvordan der holdt en sort stationcar lidt underligt ind over fortovet. Det vrimlede ind med politibiler og ambulancer,« siger han:

»På en måde har jeg også ondt af ham, der har gjort det, for han skal leve med det her resten af sit liv.«

En nabo i området fortæller, hvordan hun er vant til larm fra Peter Bangs Vej.

Mange kommer forbi for at lægge blomster på Peter Bangs Vej, hvor en lille pige onsdag blev kørt ihjel af en ung flugtbilist. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Derfor var det heller ikke larmen fra selve påkørslen, der onsdag fik hende til at reagere og løbe ud på vejen, hvor der ifølge hende hurtigt var mange forbipasserende fremme for at hjælpe.

Det var morens skrig.

»Det reagerede jeg på. Det var alvorligt, kunne jeg høre. Det var det, der gjorde, at jeg løb ud,« fortæller naboen, der ønsker at være anonym.

Ude på vejen vendte hun om. Hun ville ikke se mere, og der var hjælp fremme. Hun gik tilbage til sin lille søn.

»Det er så frygteligt. For alle. For moren ...« siger hun.