Dødstrusler mod ung digter er meldt til politet

Skærmbillede fra DR-journalisten Martin Krasniks Deadline-snak med digteren Yahya Hassan. Find links til hele DR-interviewet og hele Politiken-interviewet i teksten. Fold sammen
Læs mere

Den 18-årige digter Yahya Hassan har de seneste dage modtaget en lang række trusler efter blandt andet at have optrådt i Deadline på DR2, og de bliver nu meldt til politiet. Det skriver Jyllands-Posten.

Truslerne er kommet efter, at digteren blandt andet har langet ud efter sine forældres generation i indvandrermiljøer i Danmark i et interview i Politiken.

Chef for DR2 Deadline, Heidi Robdrup, fortæller, at der onsdag eftermiddag er kommet omkring 100 trusler om død eller vold mod Yahya Hassan på Deadlines side på Facebook.

»Ikke engang Martin Krasniks interview med Lars Hedegaard kunne skabe så megen debat på vores Facebook-side. Der er en stor skare af seere, som føler sig ekstremt forulempet af Yahya Hassans udtalelser. Vi sletter truslerne løbende, blokerer brugerne og melder dem til politiet,« siger Heidi Robdrup til Jyllands-Posten.

Også Yahya Hassans forlag, Gyldendal, har meldt truslerne til politiet.

BNB