Dødeligt knivoverfald ved marked er måske fanget på video

Politiet opfordrer alle, der har video fra knivstikkeriet på Døllefjelde-Musse Marked til at gå til politiet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at der muligvis florerer en video på sociale medier af knivstikkeriet ved Døllefjelde-Musse Marked. Knivstikkeriet, der fandt sted fredag, endte med at koste en 32-årig mand livet. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet er blevet bekendt med, at der muligvis florerer en video på de sociale medier af knivstikkeriet ved Døllefjelde-Musse Marked fredag aften.

Derfor udsender politiet onsdag en appel om, at det ønsker at modtage videomateriale i sagen.

Politiet opfordrer alle, der måtte have videomateriale af optakten til knivstikkeriet eller selve knivstikkeret samt video fra parkeringsområdet i tidsrummet fredag klokken 17.45 til 18.30, til at ringe til politiet på telefon 114.

»Det kan både være film optaget med mobiltelefon eller andet optageudstyr, men det kan også være fra et dashcam i en bil,« skriver politiet.

Knivoverfaldet kostede den 32-årige Deniz Köktas livet.

En 29-årig mand er sigtet for drab og fængslet i sagen. Han meldte sig selv til politiet søndag efter at være blevet efterlyst offentligt.

Mandag blev han ved et grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger. Dommeren mente, at der var begrundet mistanke for i hvert fald vold med døden til følge.

Forskellen på drab og vold med døden til følge – foruden straffens længde – er, om gerningspersonen har haft til hensigt at slå ihjel eller som minimum måtte have indset, at det ville være et sandsynligt udfald af handlingen.

Det har man ved drab, mens der ikke er fundet et forsæt til at slå ihjel ved dødsvold.

Den 29-årige mand nægtede sig i retsmødet skyldig. Om han valgte at udtale sig, og hvad han i givet fald sagde, er uvist, da grundlovsforhøret fandt sted for lukkede døre.

Anklageren, der mødte ved grundlovsforhøret, har ikke ønsket at oplyse, om og hvordan de afdøde og den formodede gerningsmand kendte hinanden, eller hvad motivet til det dødelige overfald skulle være.

/ritzau/