Døde danskere identificeret på Madeira

Der er tale om de to danske kvinder, der var på vandretur på øen, bekræfter Udenrigsministeriet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ligene af de to døde kvinder på Madeira er nu blevet endeligt identificeret. Og der er tale om de to danske vandrere, Ulla Ruby og Amalie Flindt, bekræfter Udenrigsministeriet overfor bt.dk.

- De to lig er nu officielt blevet identificeret som værende de to danske kvinder, som vi frygtede, siger den vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice til bt.dk.

Kvinderne blev fundet torsdag formiddag på en stejl skråning ved en farlig vandrerute, der var afspærret. Kvinderne har angiveligt overset eller ignoreret advarslerne og begivet sig ud på den farlige, men bjergtagende smukke, strækning.

Politiet på Madeira mener, at den ene af kvinderne faldt ned ad skråningen, hvorefter den anden ville hjælpe veninden, men også styrtede i døden.

Det portugisiske politi meddelte allerede torsdag aften, at de ikke var i tvivl om, at der var tale om de to danske kvinder, der havde været forsvundet siden en vandretur nytårsdag.

Den endelige identifikation kunne Udenrigsministeriet dog ikke give i går. Torsdag aften fløj to pårørende til de to forulykkede kvinder ned til Madeira for at foretage den endelige identifikation.

BNB