Dobbeltdækker-nedbrud: Så skete det igen - og igen

Et dobbeltdækkertogs nedbrud lidt uden for Odense og et andets nedbrud ved Skanderborg betyder forsinkelser på pinse-togtrafikken mod Fyn og Jylland.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et dobbeltdækker-tog fyldt med passagerer – herunder en del skoleklasser – fik den dårligst tænkelige start på pinsen, da togets lokomotiv i eftermiddag brød sammen lidt før Odense.

Toget, afgang klokken 13.51 fra København, med de mange skolebørn sad fast på sporet i godt en time, før et lokomotiv fra en godstransport kom til stedet og kunne skubbe det nedbrudte togsæt ind til perronen i Odense.

Her stod 10 chartrede busser klar til at fragte skoleklasserne og de øvrige passagerer frem til deres endelige bestemmelsessted.

Og der var såvel medarbejdere som kildevand parat til at berolige og gelejde nedbrudstogets passagerer videre på rejsen.

Berlingske.dk beskrev for en måned siden, hvordan flere hundrede passagerer sad fast i tre timer i et overophedet dobbeltdækker-tog. Stort set på samme sted, dog på den anden side af Odense.

Dengang lovede DSB at stramme op på procedurerne omkring nedbrud. Løftet hed bl.a., at passagerer fremover kun måtte sidde "fanget" i en time. Og at der naturligvis skulle stilles vand og alternativ transport til rådighed, når uheldet var ude.

Udløser forsinkelser
Nedbruddet – igen var det et af de gamle, nedslidte ME-lokomotiver, der ifølge Berlingske Tidendes oplysninger har problemer med at trække de tunge dobbeltdækkervogne – betød, at togtrafikken over Fyn og mod Jylland her til eftermiddag var ramt af forsinkelser på op mod 45 minutter.

Forsinkelserne vil fortsætte resten af aftenen på nogle afgange.

Nogenlunde på samme tid brød et andet tog - også et ME-lokomotiv med dobbeltdækkervogne på slæb - ned ved Skanderborg station. Passagererne her kunne selv stige ud på perronen, men måtte forsøge at mase sig ind i de efterfølgende intercity- og lyntog.

For de ramte passagerer i de nedbrudte tog træder rejsetidsgarantien i kraft, oplyser DSB. Efter en times forsinkelse kan man få refunderet togbillettens fulde pris.