Dna-test af mænd fortsætter i Herning

Politiet fortsætter med at foretage såkaldte kindskrab på mænd med nøgle til den kælder, hvor Maria Møller Christensen blev fundet dræbt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indtil videre har alle, som politiet har spurgt, sagt ja til at aflevere en dna-prøve i sagen om drabet på den 20-årige Maria Møller Christensen.

- Folk er meget imødekommende. Vi har indtil nu rettet henvendelse til 16 mænd, og de har alle sagt ja, siger efterforskningschef Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han håber stadig, at det vil lykkes at finde den skyldige.

- Jeg håber, at vi på et tidspunkt får fat i den skyldige via dna-prøverne, siger han.

Analyser af det dna, der er fundet på den dræbte kvinde, har indtil nu vist, at drabsmanden ikke kan være den 48-årige Jan Lindholt Mikkelsen, der ellers blev fængslet i sagen. Men indtil videre kan Ole Henriksen ikke sige med sikkerhed, hvornår dna taget fra liget er klar til at blive sammenlignet med de dna-prøver, der ligger i politiets registre.

Politiets efterforskere vil fredagen igennem være til stede i ejendommen, hvor den 20-årige kvinde, blev fundet, for at tage kontakt til flere mænd, der har nøgle til bygningen. I alt vil politiet gerne tage dna-prøver fra op mod 40 mænd. Dna-prøverne tages ved hjælp af et såkaldt kindskrab.

/ritzau/