DNA-spor kan afgøre sag om Tusindårsskovdrab

Et teknisk bevis kan blive et centralt punkt i anklagemyndighedens bevisførelse i sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven ved Odense.

Advokater ankommer mandag 16. april 2012 til retssagen om det et år gamle dobbeltdrab i Tusindårsskoven. En 38-årig mand nægter sig skyldig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Sanderum ved Odense mandag formiddag er indledt med, at den tiltalte 38-årige via sin advokat nægter sig skyldig, så er anklageren, vicestatsadvokat Claus Guldbrand, gået i gang med at gennemgå gerningssteds-undersøgelsen.

Og det fremgår, at et DNA-spor på et patronhylster fundet umiddelbart ved de livløse kroppe af det dræbte ægtepar Heidi Nielsen og Bjarne Johansen er et helt centralt punkt i anklagemyndighedens bevisførelse.

- DNA-sporet på et af de i alt 32 patronhylstre, som blev fundet ved siden af ofrene, viser med megen stor vægt, at det er Vincent Smiths DNA, siger Claus Guldbrand.

Under anklagerens gennemgang sidder den tiltalte opmærksomt og lytter, mens han kigger intenst på anklageren over for sig.

I modsætning til sidst, Vincent Smith var i retten i forbindelse med fristforlængelse af hans varetægtsfængsling, fremstår han nu med en mindre mave.

Tidligere viste han sig meget tynd og nærmest afpillet.