DNA og håndtryk belaster "Amagermanden"

Den tiltalte i "Amagermand"-sagen nægter sig skyldig, men de tekniske beviser er tunge i den første voldtægtssag.

November 2010, da den 45-årige mand, kaldet Amagermanden, der er mistænkt for flere voldtægter og drab, blev anholdt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I retssagen om den såkaldte "Amagermands" forbrydelser er anklageren nået til at gennemgå den første af i alt otte voldtægter eller seksuelle krænkelser. En majmorgen i 2005 blev en 24-årig kvinde overfaldet, voldtaget og krænket seksuelt over en længere periode på sit kollegieværelse på Hovmålsvej på Amager. Kvinden blev bl.a. voldtaget analt og slået.

Voldtægten blev ikke dengang opklaret. Først da man i 2010 fandt et DNA-match til en voldtægt begået på Kongelundsvej ikke langt derfra, og sagen om "Amagermanden" rullede, blev der også rejst tiltalte for kollegievoldtægten mod den nu anklagede 46-årige MLH.

Anklagemyndigheden har her til morgen gennemgået sagen fra 2005. Det kom frem, at det ikke blot er fundet af DNA på en mælkekarton i ofrets køleskab, der belaster den tiltalte.

Også en ny gennemgang af fundne håndaftryk i den lille lejlighed kan knyttes til den tiltalte. Politiets ekspert i håndaftryk satte sig i vidneskranken ved 13.30-tiden. Han fortalte, at han har fundet 12 identiske punkter på et håndaftryk afsat på en karm til ofrets badeværelsesdør og et håndaftryk afgivet af den tiltalte MLH.

Fingeraftrykseksperter taler ikke om "sandsynlighed" som det bruges i DNA-teknologien. En identifikation er en identifikation, forklarede politiets ekspert i fingeraftryk i retten:

- Det er den person, sagde han.

"Det lyder bare helt utroligt"

Den tiltalte MLH har selv afgivet forklaring her til morgen. Han nægter at have været i kollegielejligheden og mener, at der må være tale om et forsøg på at hænge ham op på forbrydelsen fra politiets side.

- Det lyder bare helt utroligt, det her. Jeg kan slet ikke se, hvordan det skulle lade sig gøre, sagde den tiltalte blandt andet, da han blev præsenteret for DNA-beviserne, som ifølge anklagemyndigheden og Retsgenetisk Institut viser, at sandsynligheden for, at DNA'et stammer fra ham er en million gange større end for, at DNA'et stammer fra en anden tilfældigt udvalgt dansker.

Også det dengang 24-årige offer har vidnet i retten i dag. Der er per automatik lukkede døre, når et offer for en sædelighedsforbrydelse vidner, og pressen har derfor ikke adgang til eller mulighed for at gengive hendes forklaring.

Retssagen fortsætter torsdag med drabet i 1990 på Lene Buchardt Rasmussen.

INFOshop: "Hent hele Berlingskes fortælling i fire dele om ""Amagermanden"""