DNA kan ikke afsløre anonym brevsender

Moderne DNA-teknologi kan ikke afsløre, hvem der står bag det anonyme brev til Skattesagskommissionen, hvor der bliver rettet voldsomme anklager mod ledende Venstre-politikere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet fandt i sidste måned brugbare DNA-spor på det omdiskuterede brev, men en teknisk analyse af sporene har ikke givet resultatet, oplyser Københavns Politi. Størstedelen af det fundne DNA stammer således fra kommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, og de resterende spor kan ikke bruges til at afsløre afsenderen.

»Det tilbageværende DNA-materiale fra blandingsprofilen, der ikke kan forklares med DNA fra kommissionsformanden, udgør en så lille mængde, at det næppe vil kunne anvendes til identificering af yderligere personer,« fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af Københavns Politis afdelingen for personfarlig kriminalitet, i en pressemeddelelse.

»Derfor må vi konstatere, at DNA-sporet ender blindt,« siger han.

Tre ansatte ved Skattesagskommissionen, heriblandt formanden, har været i kontakt med brevet, og de har alle afgivet DNA-prøver til politiet.

Kommissionen modtog det anonyme brev 19. september og besluttede, at indholdet var så interessant, at de planlagte afhøringer skulle udskydes. Ifølge brevskriveren har topfigurer i Venstre været dybt involveret i behandlingen af senere statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Opfordringer fra kommissionen til brevskriveren om at træde frem er dog ikke blevet hørt, og brevet kommer derfor ikke til at indgå i kommissionens arbejde.