DN: Regeringen svigter kamp mod dræbersnegle

I 2004 lovede regeringen at forstærke indsatsen mod arter, der ikke hører hjemme i Danmark. Men der sker alt for lidt, når det gælder dræbersneglen, mener DN.

Regeringen svigter kampen mod dræbersneglen, mener Danmarks Naturfredningsforening (DN).

De aggressive snegle findes nu også i enormt antal i parker og andre offentlige anlæg over store dele af landet. Og derfra kan de brede sig til private haver, selv om haveejerne gør, hvad de kan, for at holde grunden fri.

En målrettet bekæmpelse af dræbersneglen kræver en større koordineret indsats, som får kampen mod mink og kæmpebjørneklo til at blegne, fastslår biolog Bo Håkansson fra DN.

- Det tog 10 år at få lavet en bekendtgørelse om indsats mod kæmpebjørnekloen. Så lang tid må der ikke gå nu. Vi har et virkelig alvorligt problem, som regeringen og Miljøministeriet må forholde sig til og gøre noget ved, siger han.

DN peger på, at regeringen allerede i sin "Handlingsplan for biologisk mangfoldighed" fra 2004 lovede at styrke indsatsen mod invasive og fremmede arter.

Hos Skov- og Naturstyrelsen melder man hus forbi. Styrelsen har valgt at informere om dræbersneglen via sin hjemmeside og satser på at forebygge frem for at bekæmpe.

/ritzau/