DMI varsler kraftigt uvejr i Danmark: Her vil stormen ramme hårdest

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sommervejret er inde i en forvandling i de her dage. Fra hedebølge og over 30 grader i sidste weekend til blæsende og ustabilt vejr de seneste dage.

Torsdag kan feriedanmark forvente kraftigt blæsevejr med vindstød af stormstyrke flere steder. Det meddeler DMI i en stormvarsel torsdag.

DMI opfordrer til, at folk er opmærksomme i det hårde blæsevejr, der kommer til at ramme Danmark de fleste steder.

»Fra de tidlige morgentimer og frem til middag klokken 12 vil der være vindstød af stormstyrke op langs vestkysten i Jylland. Thyborøn, Hirtshals og Hanstholm får det først, mens Hvide Sande, Ringkøbing og Vadehavet kan forvente, at det stormende blæsevejr rammer dem omkring middag og først på eftermiddagen,« siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

Derefter vil det kraftige vejr gå i land i de sydlige egne.

»I løbet af eftermiddagstimerne begynder blæsevejret at bevæge sig ned i det sønderjyske og de sydligste dele af landet. Lolland-Falster, Fyn, Sønderjylland og Østersø-området vil få det særligt blæsende over middag. Det er et stort område på langs af Danmark, hvor der vil være vindstød af stormstyrke mellem klokken 16 og 18,« siger han.

Frank Nielsen opfordrer til, at man er særligt opmærksom, hvis man har ærinder i det stormende vejr. Hvis man er ude og sejle og cykle, skal man have øjnene på stilke.

»Men også hvis man camperer eller har telt slået op, skal man passe på, det ikke blæser væk.Det er ikke et tidspunkt på året, hvor man forventer, at der bliver vindstød af stormstyrke. Det kan måske godt overraske folk,« lyder det fra den DMI-ansatte.

DMI forventer vindstød af stormstyrke flere steder - 24 til 26 meter pr. sekund. DMI oplyste tidligere torsdag morgen, at der er risiko for at landets broer vil blive lukket i dag.