DMI varsler kraftig regn og torden: Her bliver uvejret værst

Fredag bliver en gråvejrsdag, og der kommer masser af byger landet over. Visse dele af landet bliver hårdt ramt, mens andre landsdele slipper billigere.

Arkiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uanset hvor du bor bør du have gummistøvler og regntøj inden for rækkevidde, hvis du skal ud.

Men dagens gode nyhed er, at det uvejr, der kommer ind over Danmark fredag, formentlig ikke bliver lige så voldsomt som først antaget. Det fortæller vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

Det betyder desværre ikke, at vi slipper fri for bygerne. I hele landet vil det forblive gråvejr, og vi skal kigge langt efter en blå himmel. Et lavtryk kommer nemlig op fra Polen og rammer Danmark via Østersøen.

Værst bliver regnvejret i de sydlige og østlige egne, hvor DMI varsler om kraftig regn og torden. Det betyder, at der kan falde mere end 25 mm regn på seks timer.

Frank Nielsen fra DMI vurderer derudover, at der fredag vil falde cirka fem mm regn i de nordlige egne. I det centrale Danmark vil der falde fem-ti mm regn.

Våde festivaldeltagere

Tusindvis af mennesker er i øjeblikket forsamlet til årets Roskilde Festival. Og her har natten til fredag budt på bygevejr og givet sjaskvåde teltlejre. Frank Nielsen fortæller, at Roskilde-egnen har fået 8-10 mm regn i nat.

BTs udsendte på Roskilde Festival tilføjer, at nattens regn på festivalen stod på i lang tid:

»I løbet af natten er regnen faldet tungt over festivalpladsen. Den er faldet i timer, og det betyder, at store dele af campingområdet nu er en stor mudderpøl. Flere steder er der store vandpytter, og folk søger ly for de store mængder vand, der falder,« siger BTs udsendte.

Vi kommer ifølge DMIs meteorolog til at kigge langt efter vedvarende blå himmel og solskin på nuværende tidspunkt:

»Det bliver ikke stabilt foreløbig. Men hos jyderne bliver vejret pænere hurtigst. I morgen lørdag kan der komme pænt med sol og op mod 20 grader i løbet af eftermiddagen. Men stadig også spredte byger. Det tager lidt længere tid i de østlige egne, der de næste dage vil få 15-19 grader. Først torsdag i næste uge får vi formentlig en lun dag,« siger Frank Nielsen.

Det manglende sommervejr herhjemme skyldes, at der i øjeblikket ikke er højtryk, som bider sig fast på vores kanter, tilføjer Frank Nielsen.