DMI: Varme fra spansk hedebølge rammer Danmark

Mens en dukkert er næsten nødvensig, hvis man skal overleve i den spanske hedebølge, har sommervejret herhjemme ikke givet anledning til ligeså meget vandpjaskeri i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

Er du også træt af at høre om hedebølger i Spanien, mens sommersolen herhjemme knap nok giver anledning til at smide jakken? Så er der godt nyt.

Der er nemlig spansk luft på vej mod Danmark, lover vagthavende meteorolog hos DMI, Thyge Rasmussen.

Men vi skal lige først over en søndag med skyer og regn de fleste steder i landet.

»Men det bliver også det sidste regn i denne omgang,« siger han.

Mandag og tirsdag står den på tørt vejr og sol med temperaturer omkring 20 grader. Og så når vi til onsdag – ugens højdepunkt.

»Onsdag kunne det godt se ud til at være dagen, hvor vi lige når op på de 25 grader. Og hvis vi er lidt heldige, så har vi stadig den spanske luft over os på torsdag,« siger han.

Det er nemlig lidt usikkert, præcis hvornår tordenvejr og regn rammer torsdag og køler luften ned igen.

Frisk vind udfordrer solens stråler

Selvom vi lige får et varmt pust midt på ugen og måske for første gang siden Skt. Hans når temperaturer over 25 grader, bliver det nu langt fra så hedt som i Spanien, hvor temperaturen har været oppe omkring 47 grader.

»Men det er nu også godt det samme,« mener meterologen.

Herhjemme er det især den lidt for friske vind, som har forstyrret sommervejret.

»Det har blæst meget i juni og juli, og det har indimellem ødelagt lidt af den fornøjelse, vi har af solen,« siger Thyge Rasmussen.

Forvænte med badevejr

Det har dog ikke holdt folk fra at springe i havet – om end det stadig er en lidt kølig fornøjelse med vandtemperaturer omkring 16-18 grader til havs og lidt højere temperaturer i fjordene.

Det er nu ikke unormalt, at vandtemperaturerne ikke er nået højere op.

»Vi har jo tit en fornemmelse af, at vi har været ude at bade hver sommer. Men der har altså været nogle somre, hvor der kun har været ganske få dage med temperaturer høje nok til en tur i havet,« siger han.

Men især den første del af dette årtusinde har vi haft en del gode somre.

»Så vi er nok blevet lidt forvænte. Men vi kan jo godt nå det endnu. Vi er jo også kun halvvejs gennem sommeren, så mon ikke, vi har lidt sommervejr til gode?« spørger DMI Thyge Rasmussen.