DMI: Udsigt til mere sol og varme efter påske

Solen fortsætter med at skinne over Danmark, og sidst på ugen venter meteorologerne, at termometret kan nå op over 15 grader.

Arkivfoto. Solen fortsætter med at skinne over Danmark, og sidst på ugen venter meteorologerne, at termometret kan nå op over 15 grader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Påsken har budt på flot solskinsvejr de fleste steder, selv om temperaturen har været til den kølige side.

Det pæne vejr ser ud til at fortsætte påsken ud, og sidst på ugen tegner det endda til, at temperaturen kan snige sig op over 15 grader.

Den lovende forudsigelse kommer fra vagthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen.

»Det ser ganske flot ud mandag med stort set solskin til alle fra morgen til aften. Måske kan der en overgang komme skyer på Bornholm, men ellers en ganske pæn dag med en del sol, og de fleste steder mellem syv og ti grader. Lidt køligere ude ved kysterne med måske fem grader og centralt i Jylland måske op til 12 grader,« siger Klaus Larsen.

Det gode vejr skyldes et højtryk, der er ved at bygge op syd for Danmark. Og samme højtryk fortsætter med at give os pænt vejr i den kommende uge.

»Højtrykket bygger op og giver en pæn uge med solskin stort set alle dage og med langsomt stigende temperaturer. Onsdag vil vi langt de fleste steder passere ti grader, onsdag-torsdag måske op til 14 grader, og fredag kan vi måske nå op over 15 grader,« siger Klaus Larsen.