DMI udsender varsel: Kraftig regn og uvejr rammer landet - her bliver det værst

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Onsdag eftermiddag bliver store dele af Danmark ramt af kraftige regnbyger, som også kan indeholde torden. Det fortæller Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Der kommer en del lun og ustabil luft nede fra Tyskland op over Danmark, og i takt med at solen så får varmet luften op, bliver situationen meget ustabil. Det bliver så til regn- og tordenbyger, som vi anser som så alvorlige, at vi har udsendt det her varsel for kraftig regn,« siger vagthavende meteorolog hos DMI, Henning Gisselø, til BT.

Det kaldes for 'kraftig regn', når det forventes at der falder mellem 25 og 35 milimeter regn på seks timer. Et skybrud defineres som 15 millimeter regn på en halv time, og et sådan vil Henning Gisselø ikke udelukke.

»Det kommer nok til at ligge lige på kanten til et skybrud. Vi er ikke helt sikre på, om det ender med kun at være kraftig regn, men det starter vi med, og så må vi se, hvordan det udvikler sig,« siger Henning GIsselø, som opfordrer til, at man holder sig orienteret om vejrsituationen løbende på DMIs hjemmeside.

Det voldsomme regnvejr rammer ifølge DMI det sydlige, centrale og vestlige Jylland, samt Nord- og Vestsjælland.

Det kraftige sommerregnvejr burde i denne omgang være overstået i aften.

»I aften omkring midnat burde det være ebbet så meget ud, at det derefter ikke bliver helt så kraftigt,« siger Henning Gisselø, som dog ikke udelukker, at regnvejret kan fortsætte i løbet af natten.

Hvis man bor i et af de berørte områder, kan det være en god ide at tage sig visse forholdsregler med kældre, tagrender og des lige i forhold til de store mængder regn, der forventes at falde.