DMI til Roskilde-gæster: Behold gummistøvlerne på - der kommer mere regn

Der er udsigt til en hel del regn resten af ugen, men den gode nyhed er, at det kommer i moderate skyl, lyder det beroligende fra DMI. Det bedste koncertvejr frem mod weekenden bliver onsdag aften og fredag.

Foto: Torkil Adsersen. Arkivfoto: Der bør efterhånden have samlet sig nogle store vandpytter rundt omkring på festivalen, vurderer vagtchef hos DMI Jesper Eriksen, på baggrund af de mængder nedbør, der er kommet onsdag formiddag.
Læs mere
Fold sammen

Der er god grund til at holde regnslaget og gummistøvlerne tæt ved hånden, hvis du er på - eller har planer om at lægge vejen forbi - dette års Roskilde Festival.

Selve festivalspladsen bliver åbnet onsdag, og er allerede blevet ramt af »en god skylle«.

Regnen har dog - heldigvis - nået at slippe sit tag i Roskilde-området igen omkring middagstid. Men der er mere på vej, fortæller vagtchef hos DMI Jesper Eriksen

Store vandpytter på vej

»Det vil veksle i intensitet og vil i korte perioder være ret kraftigt,« siger vagtchef Jesper Eriksen, der forventer mellem 5-15 millimeter på Roskilde Festivalen frem mod middag og derefter enkelte byger.

»Samtidig har regnen nok lagt sig, hvor terrænet er lavest, nu, så der må efterhånden være nogle store vandpytter derude,« vurderer han.

I eftermiddag og aften vil det dog være solen, der vinder det meste af tiden. Vinden skifter til sydvest, og det gør onsdag til den musikdag, hvor vejret ser ud til at blive bedst.

»Ikke brug for solcreme«

Torsdag bliver en gråvejrsdag, hvor der »ikke er brug for solcreme«. Vejret bliver skyet og der vil i periode komme regn. Prognoserne er dog lidt uenige om, hvordan og hvor slem regnen bliver. I værste fald vil der være tale om moderat regn, men ikke noget, der kommer i nærheden af styrtregn eller skybrud, vurderer DMI.

Også fredag vil enkelte byger snige sig omkring festivals-pladsen, men vejret vil dog holde tørt det meste af dagen med sol først på dagen.

»Det bedste vejr – som det ser ud nu – bliver nok i eftermiddag og aften, og så på fredag,« siger Jesper Eriksen.

Både lørdagens og søndagens vejr er endnu lidt usikkert, men det ser ud som om, et nyt regnvejr bevæger sig ind over landet lørdag. Hvorvidt det når til Roskilde, er dog uklart. Det gør de dog formentlig søndag, hvor der kan komme byger ud på dagen.