DMI: Sådan rammer fredagens våde og stormfulde vejr time for time

Et gedigent uvejr rammer Danmark i dag, og det har fået DMI til at tænde for vejrtjenestens gule advarselsknap, der varsler »voldsomt vejr«.

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vindstød af stormstyrke fulgt af hagl, torden og regn er på dagens program, fortæller meteorolog Henning Gisselø til BT.

Han oplyser, at det brutale efterårsvejr begynder midt på eftermiddagen.

»Det er så småt begyndt at blæse op ved den jyske vestkyst. Der forventer vi vindstød af stormstyrke i løbet af eftermiddagen - mit bedste bud er omkring klokken 15 - og det breder sig så i løbet af aftentimerne til Kattegat,« siger han og fortæller, at også den sjællandske nordkyst fra Røsnæs til Helsingør bliver ramt af de kraftigste vinde.

»Det er den jyske vestkyst og den sjællandske nordkyst, der er mest udsat med vinde på mere end 25 meter i sekundet,« siger Henning Gisselø.

Selvom det primært er de vestvendte kyster, der får de hårdeste vinde, gælder det for hele landet, at regn, hagl og torden vil præge dagen, inden uvejret har bevæget sig øst over Danmark og slipper Bornholm ud på natten.

Weekenden bliver langt fra så voldsom vejrmæssigt som fredagen ifølge Henning Gisselø.

»Når vi lige har overstået i dag, så bliver det noget mere fredeligt. Der kan komme småbyger, og det bliver meget mindre blæsende både lørdag og søndag.«