DMI ophæver advarsel om skybrud

Nordøstsjælland og hovedstadsområdet får en regnfuld tirsdag morgen, men i løbet af formiddagen klarer vejret op igen. DMI melder ikke længere om risiko for skybrud.

Selv om sommervejret ser ud til at gå på hæld, slipper danskerne for den værste regn tirsdag.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der ellers mandag aften var ude med en advarsel om voldsom regn og skybrud.

Borgerne i Nordøstsjælland og hovedstadsområdet vågner op til en regnfuld tirsdag morgen, men det vil klare op i løbet af formiddagen, fortæller vagthavende meteorolog Anja Bodholdt.

»Det regner stadigvæk en lille smule i Nordøstsjælland og ind over københavnsområdet. Men det er meget almindelig regn, som vil fortsætte i løbet af de næste par timer, inden den stopper igen,« siger hun tirsdag morgen.

»Men i resten af landet vil vejret holde relativt tørt, og vi slipper for kraftig regn og skybrud i denne omgang,« lyder meldingen fra meteorologen.

Der ligger dog stadig et par regnskyer over Nordsøen, som kan trække ind over landet i løbet af dagen.

»Derfor kan der komme enkelte byger, men vejret vil være meget blandet, og vi vil også få noget sol. Det er nok jyderne, der får de fleste byger,« fortæller Anja Bodholt.

Bornholmerne skal også forberede sig på at få en smule regn tirsdag morgen, men der vil kun være omkring en time med vedvarende regn, inden det bliver tørt igen.

»Generelt vil vejret i dag være lidt gråt og med et par enkelte byger. Men med lidt held vil vi få et lille kig til solen,« siger Anja Bodholdt.