DMI: Nu kommer der sne- og haglvejr

Det flotte vejr og de pæne temperaturer forsvinder i weekenden, hvor den står på nattefrost, hagl og sne.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Vinterjakkerne er blevet smidt og solbrillerne fundet frem i gennem de seneste par uger, hvor flottere og flottere vejr efterhånden har ramt Danmark.

Men nu er det slut - for en stund. Forårsfeberen får sig et dyk i bededagene, hvor vinterligt vejr igen trækker ind over landet. Det fortæller Lone Seir, meteorolog ved TV 2 Vejret, til BT.

»Kold polarluft trækker ned over hele landet og Centraleuropa fra nord. Vi er helt sikre på, der kommer nattefrost, og vi tror bestemt også på, der kommer nedbør i form af hagl, og nok også sne og slud,« siger Lone Seir.

Det bliver dog kun frem med hue og handsker i denne omgang - kælken skal ikke findes frem igen.

»Der kommer nok tøsne, men det er ikke noget, vi tror bliver liggende. Så der kan ikke bygges snemænd,« siger Lone Seir.

Selvom kalenderen siger forår, og sne ikke er hverken på hitlisten eller hukommelsen i april måned, så er det faktisk ikke så usædvanligt endda.

»Sådan er foråret, det kan sagtens skifte meget hurtigt. Vi har endda set snevejr helt hen i maj før, hvor rekorden for den koldeste nat er helt ned til minus otte grader,« siger Lone Seir.

Det kolde og våde vejr kommer til at starte i den vestlige del af landet, og det forventes, at de koldeste temperaturer vil ramme i de mest centrale dele af landet.

Det kolde vejr kommer til at fortsætte måneden ud, inden det kunne se ud til, at vi får noget pænere og lunere vejr i maj, fortæller meteorologen.