DMI lancerer ny tjeneste: Vejret rykker tættere på dig

En af Danmarks mest besøgte hjemmesider er i gang med en større »makeover«, der fremover vil give danskerne mulighed for at se lokale vejrudsigter 10.000 forskellige steder i Danmark, Grønland og Færøerne.

Med DMIs nye hjemmeside bliver det nemmere at afgøre, om du skal slæbe paraplyen med eller ej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sandaler, regntøj eller vinterjakke?

Det evige dilemma foran garderoben om morgenen bliver fremover nemmere at løse.

Danmarks Meteorologiske Institut, bedre kendt som DMI, lancerer i dag en ny betaversion af dmi.dk. Med den nye hjemmeside bliver det blandt andet muligt at se vejrudsigten fra 10.000 forskellige steder i Danmark, Grønland og Færøerne. Hidtil har kun 400 lokale vejrudsigter været tilgængelige.

Derudover tilpasser vejrudsigten sig din placering, så du kan se prognoserne for lige dér, hvor du befinder dig. Du kan også tjekke vejrudsigten for sommerhuset, fodboldbanerne eller stranden.

Marianne Thyrring, direktør for DMI

»»Når der er optræk til storm eller skybrud, så stiger aktiviteten på hjemmesiden kraftigt. Med den nye version har danskerne forhåbentligt en endnu bedre chance for at nå hjem for at sikre kælderen eller sommerhuset mod vandskader.««


DMIs direktør, Marianne Thyrring, er glad for, at DMI fremover tager udgangspunkt i danskernes adfærd. Hun fortæller, at DMI har fået foretaget undersøgelser af danskernes adfærdsmønstre og ønsker til vejrudsigten:

»Vores fremmeste formål er at levere troværdig viden om vejr, klima og hav til danskerne. Med den nye hjemmeside bliver det nu nemmere for danskerne at vurdere, hvilken transportform de skal vælge, hvilken påklædning de skal have på, og hvad de skal foretage sig. Danskerne træffer beslutninger om deres adfærd på baggrund af vores hjemmeside, så vil vi sikre os, at de får troværdig information i døgnets 24 timer.«

Ifølge DMI tjekker danskerne vejrudsigten flere gange dagligt. Hjemmesiden havde i 2017 knap 540 millioner sidevisninger eller helt præcist 539.987.039.

90-minutters prognoser

Et andet nyt tiltag er radarprognoser, der fortæller dig, om der kommer nedbør inden for de næste 90 minutter. Det bliver derfor nemmere at sikre sig mod regn, hagl og sne, når vejrguderne raser over Danmark i fremtiden.

»Rigtigt mange danskere er hver dag afhængige af vejret. Vi er udendørsmennesker, vi cykler, vi dyrker udendørsaktiviteter, og mange erhverv er afhængige af vejret,« siger Marianne Thyrring, direktør for DMI.

Hun fortæller, at de tydeligt kan mærke, når vejret trækker op over det danske land:

»Når der er optræk til storm eller skybrud, stiger aktiviteten på hjemmesiden kraftigt. Med den nye version har danskerne forhåbentligt en endnu bedre chance for at nå hjem for at sikre kælderen eller sommerhuset mod vandskader.«

Samme teknologi i nyt design

Selve maskeriet bag prognoserne er ikke forandret. Det er derfor kun designet af hjemmesiden, der har fået en opgradering. Der vil ligeledes komme en ny app, da en tredjedel af DMIs brugere tjekker vejrudsigten via mobilen.

Marianne Thyrring fortæller, at eksempelvis skybrud stadig kan være meget svære at forudsige, da de opstår meget pludseligt. Men med den nye hjemmeside får danskerne et »best guess«, selv om vejret lever sit eget liv.

Hjemmesiden, der blev lanceret i dag, er en betaversion, så DMI arbejder stadig på at få de sidste ting på plads.

»Det er et forsøg på at lukke danskerne med ind i værkstedet, så vi forhåbentlig kan få noget respons på, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer knap så godt, inden vi laver både hjemmesiden og appen helt færdig,« siger Marianne Thyrring.

Den endelige version ventes færdig i løbet af sommeren. Betaversionen kan indtil videre ses på www.beta.dmi.dk