DMI: Kør forsigtigt her til morgen

En blanding af klart vejr og byger med regn og slud har givet glatte veje søndag morgen, advarer DMI.

En blanding af to vejrfænomener natten til søndag er årsag til, at de morgenfriske søndagsbilister skal være særligt opmærksomme ude på vejene. Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Jørn Thomsen:

»Vi har haft klart vejr i en del af landet - især øst på - og det har betydet, at vi har ligget under nul grader, hvilket har givet rim og lidt is, hvor vejene har været våde. Så hvis man ikke salter, vil der være glat. Og så længere vest på - i Jylland især - har der været nogle byger med både regn, slud og sne, så der kan også være glat,« siger Jørn Thomsen.

Det er hovedsageligt i morgentimerne, bilisterne skal passe på, påpeger han:

»Op ad formiddagen vil der blive færre glatte veje. Men altså, hvis der falder en snebyge, så kan det igen blive glat,« advarer meteorologen.

Også de kommende morgener har bilisterne grund til at være ekstra vagtsomme i trafikken. Vi går nemlig en tid med nattefrost i møde, fortæller Jørn Thomsen:

»De næste dage kommer der lidt slud og sne, mens temperaturen vil ligge tæt på frysepunktet. Så der skal man i det hele taget passe på, hvis man skal ud at køre - og det gælder ikke kun i morgentimerne,« siger han.

Foruden en dag med glatte veje bliver søndag en grå og kedelig en af slagsen med en del skyer, fortæller meteorologen:

»Den sydlige halvdel af Jylland kan også se frem til regn og slud og måske lidt sne. Til gengæld er der chance for, at solen kigger frem på især Bornholm og i Nordvestjylland,« siger Jørn Thomsen.

Også flere politikredse rundt omkring i landet advarer søndag morgen om meget glatte veje.

»Flere meldinger om glatte veje i kredsen. Saltning er iværksat. Kør forsigtigt på gader og stræder,« skriver Københavns Politi på Twitter

Sydjyllands Politi melder ligeledes om glatte veje, mens Midt- og Vestjyllands Politi advarer mod »sort is«.