DMI: Julens farve stadig usikker

Får vi en landsdækkende hvid jul? Det spørgsmål har DMI stadig svært ved at besvare. Vejret veksler nemlig ekstremt meget i øjeblikket, lyder meldingen.

Snevejr ved Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det helt store spørgsmål i øjeblikket er, om vi får en landsdækkende hvid jul, hvor minimum 90 pct. af Danmark er dækket med sne. Og selvom DMI gerne vil komme med deres bud, har de lige nu meget svært ved at forudsige det.

- Det er hamrende usikkert. Det skyldes et lavtryk, vi skal have op sydfra. Det hele handler om lavtrykkets bane, der veksler fra de modelkørsler, vi laver. Derfor får vi forskellige prognoser, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Michael Skelbæk, til berlingske.dk.

Han fortæller, at vejret i øjeblikket veksler meget.

- Lige fra tøvejr over den sydlige del af landet til sne og kraftig nordøstenvind. I øjeblikket ser det ud til, at man ikke får landsdækkende hvid jul, men der vil helt sikkert forekomme regional og lokal hvid jul, siger Michael Skelbæk.

Han oplyser, at et godt bud på, hvor der i Danmark vil være hvid jul, er i Nord-, Øst- og Midtjylland, altså den øverste halvdel af Jylland . Mod øst og syd er det stadig usikkert.

- Vi har meget svært ved at finde ud af, hvad vi skal mene i øjeblikket. Normalt kan vi give et temmelig konkret svar, men det er meget usikkert.

Ubehageligt vejr

Ifølge DMI vil der den 23. december komme en masse nedbør og blæst.

- Der er mange, der rejser den 23. december, og det ser ud til, at det bliver noget ubehageligt vejr at rejse rundt i. Den 24. december bliver mere rolig, efter en barsk 23. december.

- Der vil fortsat komme nedbør i visse landsdele, men slet ikke nær så meget vind.

TV2s vejrcenter: Gode nyheder

Hos TV2s vejrcenter melder meteorolog Andreas Nyholm om gode nyheder:

- Den nye prognose antyder, at den sjapjul, vi tidligere har forudset, er nu aflyst af sne, og lige nu ser det ud til at vi får en landsdækkende hvid jul, siger meteorolog Andreas Nyholm til bt.dk.

- Det er kun Bornholm, der får lidt slud og regn, men ellers ser det ud til, at der er sne til alle, og den sne, der allerede ligger nu, den bliver nok også liggende frem til den 24. december.

Andreas Nyholm mener dog, at det er for tidligt at love, at julen bliver hvid alle steder, da det er en vejrsituation, der er usikker, siger han.

Ifølge bt.dk står TV2's Hvid Juls barometeret lige nu på 70 procents chancer for landsdækkende hvid jul.