DMI: Her er der risiko for skybrud tirsdag

Tirsdag eftermiddag og aften er der risiko for skybrud i store dele af landet, lyder advarslen fra DMI.

Der er fare for, at dagen ender med et ordentligt tordenskrald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag eftermiddag og aften kan der falde så meget regn mange steder, at der bliver tale om skybrud. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

For at kunne kalde det et skybrud, skal der falde mindst 15 millimeter regn på højst en halv time. Et skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter samt nedsat sigtbarhed.

Fra klokken 15 til 18 vurderer DMI, at der i løbet af en halv time kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn følgende steder:

Billund, Trekantsområdet, Sydøstjylland, Silkeborg, Thy, Mors, Midtjylland, Middelfart, Assens, Odense, Nordfyn, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Vejen, Haderslev, Sønderborg, Aabenraa, Holstebro, Lemvig, Struer og Vesthimmerland.

Senere på tirsdagen, mellem klokken 18 og 21, kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn i løbet af en halv time følgende steder:

Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Lejre, Djursland, Odder, Kronjylland, Aarhus, Samsø, Vendsyssel, Storaalborg, Jammerbugt, Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Langeland, Køge, Rebild og Mariagerfjord.

Det hidsige vejr skyldes, at en koldfront over Nordsøen bevæger sig ind over Danmark fra sydvest i løbet af eftermiddagen og aftenen. I løbet af dagen kan termometret nå op på 28 grader.

Nordjyllands Politi har allerede tirsdag morgen meldt sig på banen med en opfordring til de nordjyske trafikanter.

»Bliver du ramt af regnvejret ude i trafikken, så kør forsigtigt - og kan du undgå at køre ud i regnvejret, så prioriter dette,« skriver politiet i en pressemeddelelse.