DMI forventer skybrud på Fyn og Sjælland tirsdag aften

Kraftigt regnvejr hamrer allerede ned flere steder på den østlige del af Fyn, og DMI forventer, at uvejret fortsætter henover Sjælland tirsdag aften.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har været op til 30 graders varme tirsdag, men Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har tirsdag udsendt et varsel om skybrud, der især ser ud til at ramme den østlige del af Fyn og Sjælland tirsdag aften.

Det oplyser Lars Henriksen, vagthavende ved DMI. Årsagen er, at en koldfront trækker ind over landet og blander sig med de varme temperaturer:

»Foran den koldfront dannes der ret kraftige regn- og tordenbyger. Nu har vi opgraderet til et varsel om skybrud, fordi vi forventer, at man lokalt kan få skybrud på den østlige del af Fyn, Sjælland, Lolland og Falster, men der er også et risikovarsel oppe andre steder, for vi kan ikke udelukke, at der kan ske ting og sager i løbet af aftenen,« siger Lars Henriksen.

Lige nu står det allerede ned i kraftige stråler flere steder på den østlige del af Fyn, og hos DMI forventer man, at det vejr fortsætter ind over Sjælland med samme styrke.

»Lige nu er der relativ godt gang i den på den østlige del af Fyn, og vi forventer, at det kommer til Sjælland i løbet af aftenen. Lidt efter midnat burde det være overstået,« siger Lars Henriksen.

Derfor er der altså god grund til at holde vinduer og døre lukkede flere steder i landet i løbet af tirsdag aften.

Kilde: DMI Fold sammen
Læs mere

Men Lars Henriksen forsikrer, at der ikke bliver tale om et skybrud af samme kaliber som det, der ramte København i 2011 og er det mest ødelæggende skybrud nogensinde i Danmark. Men vær varsom alligevel:

»Det er overhovedet ikke i den dur. Man kan risikere, at der på ganske få minutter kan komme 15 til 20 millimeter vand. Vi så for nogle dage siden, at der kom 15 til 20 millimeter, og det skabte problemer. Det kan det også komme til at gøre igen,« siger han.

Til gengæld forsikrer han, at når uvejret er overstået i løbet af aftenen og natten, så vågner danskerne op til et noget pænere vejr, selvom det ikke bliver lige så varmt som tirsdagens 30 grader:

»Kigger vi frem på de næste dage, så ligner det sommervejr. Torsdag og fredag bliver det omkring 25 grader. I weekenden kan det godt blive lidt køligere, men vi kan stadig komme op på omkring 24 grader,« siger Lars Henriksen.