DMI: Foråret kommer først i slutningen af april

Det er for tidligt at sende isskraberen på ferie. April bliver kold.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man drømmer om forår, er DMIs prognose for april ikke opmuntrende nyt.

»Vi må nok desværre indstille os på, at vi får en lidt koldere april end normalt. Jeg tror, at vi skal frem til slutningen af april, før det begynder at dufte lidt af forår,« siger meteorolog Steen Hermansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Der er to årsager til den kølige prognose. For det første gør den kolde vind, der kommer fra øst, sit til at udskyde enhver tanke om forår. For det andet er vandet, der omgiver Danmark, temmelig koldt.

»Vi kommer alle dage over frysepunktet, men nogle steder - især ved østvendte kyster - bliver det svært at komme over de fem grader,« siger Steen Hermansen og forudser, at det bliver en smule lunere i løbet af april:

Streng nattefrost

»Vi kan nok i løbet af måneden snige os op på omkring 10 grader, især inde i landet,« siger han.

Mens det er for tidligt at sende isskraberen til bilen på ferie, kan sneskovlen godt snart stilles i skuret.

»Der vil komme ret streng nattefrost en del steder - i begyndelsen af april kan det ikke helt udelukkes, at vi kommer til at opleve tocifrede minusgrader,« siger Steen Hermansen og uddyber:

»Vi går en ret tør periode i møde. Der kan godt komme en enkelt snevejrsdag, men jeg tror ikke, det er noget, der kommer til at give trafikale problemer.«

Marts har ikke bare været kold. Måneden har været præget af bidende kulde i en grad, så en gammel rekord står for fald. DMI vurderer, at gennemsnitstemperaturen for marts 2013 lander på en enkelt frostgrad. Sidste år var gennemsnitstemperaturen 5,7 grader i marts, og dermed er forskellen på de to måneder 6,7 grader.

Holder DMIs skøn vand, bliver der tale om den største negative forskel mellem to på hinanden følgende marts-måneder, siden det første gennemsnit blev registreret i 1874.