DMI afblæser stormvarsling

Det bliver en ubehagelig omgang blæsevejr i weekenden, men storm får vi ikke.

Selvom der ikke kommer storm i weekend, bliver vejret blæsende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

DMI havde varslet storm på søndag men trækker nu lidt i land. Den varslede storm er blevet til en hård kuling.

- Vi lover ikke storm. Det bliver sådan lidt under stormstyrke, en hård kuling fra vestlig retning, siger vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek.

Hård kuling er dog nok til, at vi bliver godt gennemblæst i weekenden.

- Det er oppe, hvor det kan mærkes, Der kan da også være vindstød af stormstyrke i den nordlige del af landet. Og vi får regn og byer, det er rigtigt efterårsvejr her sidst i november, siger Mogens Rønnebek.

Færøsk storm rammer Danmark
Vi får allerede vinden at mærke i dag. Den voldsomme storm på Færøerne i nat blæser også ind over Danmark.

- Den får vi at, mærke i dag, i aften og i nat. Der kommer også noget blæsevejr ind over landet, og vi får en kuling fra vest i aften. Men det lavtryk ligger så langt fra os, så det bliver ikke en hård vind, siger meteorologen.

Stormen hos vores slægtninge på Færøerne raserer stadig, siger vagthavende hos politiet i Thoshavn, Heri Andreassen til bt.dk. 

- Det flyver rundt med ting, og tage er blæst af huse. Skibe har revet sig løs, og containere er desuden væltet ud på vejen flere steder, siger Heri Andreassen.

Heri Andreassen forklarer, at selvom stormen toppede i nat, giver den stadig problemer.

- Det er stadig ret slemt. Vi ved ikke, hvor slemt det ser ud rundt omkring, og det finder vi først ud af, når det engang bliver lyst. Men det ser ud til at blive en dyr omgang, siger Heri Andreassen.

Storebælt: Vinden kan vende

Søndagens blæsevejr kan gå ud over trafikken. Når vinden er voldsom nok, kan Storebæltsbroen blive lukket.

Men det er endnu for tidligt at sige noget om endnu.

- Det er svært at sige, når det er på søndag, for det kan sagtens nå at ændre sig. Som det ser ud nu, ser det ud som om vinden kommer meget på langs. Så længe den kommer på langs af broen, så har det ikke så stor betydning, det kommer an på, om den når at dreje sig, forklarer teknikvagt Jens Peter Hansen.

Det seneste, han kan spå om, er vejret sidst på lørdagen, og det lover ikke godt for bilister, der skal krydse Storebælt.

- Sidst på lørdagen skulle vinden dreje, så den går lidt mere på tværs af broen, men så kan jeg ikke se længere frem. Vi vil nok advare mod blæst på et eller andet tidspunkt. Men jeg kan ikke sige, hvornår det bliver, siger Jens Peter Hansen.

DMI har endnu ikke sendt nogle varsler omkring vandstanden, selvom man regner med den forventelige stigning i Vadehavet, og det er man opmærksom på, oplyser Mogens Rønnebek fra DMI.

Se hele vejrudsigten her.