DMI advarer: Skybruddet er langt fra overstået

Efter lejlighedsvis opklaring bliver Jylland og Fyn ramt af flere kraftige byer i løbet af fredagen. Ud på aftenen kommer uvejret også til det østlige Danmark.

Vejle var en af de byer, som blev ramt af skybruddet. Her er en viadukt oversvømmet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et voldsomt skybrud har natten igennem hærget i det jyske. Enkelte steder er der kommet op mod 30-40 millimeter regn på en time.

Men selv om der er lejlighedsvis opklaring i løbet af fredagen, er udfordringen med vandmasser fra himlen langt fra overstået, lyder meldingen fra DMI ifølge bt.dk.

»Her i formiddagstimerne er der stadig regn og torden i det nordlige og centrale Jylland. Først omkring middagstid ebber det ud, men så er et nyt vejrsystem allerede på vej nede fra Nordtyskland,« siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog ved DMI.

Det nye vejrsystem ventes også at have masser af vand med sig. DMI forventer mellem 35 og 50 millimeter regn på seks timer og desuden risiko for lokale skybrud med 15 millimeter eller mere på 30 minutter. Også denne gang ventes det især at være jyderne og det vestlige Fyn, som bliver hårdest ramt.

Men den østlige del af landet kan endnu ikke vide sig sikre. Fredag aften kommer der nemlig endnu en omgang regn og torden rullende.

»Det, som kommer i aften, ser faktisk ud til at kunne blive lige så voldsomt, som det der er i gang fredag formiddag. Det vil sige masser af lyn og meget kraftige byger,« siger Mogens Rønnebek til bt.dk.

DMI advarer i øjeblikket om farligt vejr som følge af den voldsomme regn i hele Jylland og på Fyn. De store vandmasser kan give problemer med oversvømmelser af veje og viadukter, nedsat sigtbarhed og oversvømmelse af kældre og lavtliggende områder.