DMI advarer om forhøjet vandstand, kraftig vind og snestorm

Onsdagen byder på vildt vejr for en stor del af landet. Der er varsel om »farligt vejr« langs den jyske vestkyst, vindstød af stormstyrke mange steder og risiko for snestorm på Bornholm.

DMI varsler om risiko for snestorm på Bornholm. I resten af landet er der også varsel om vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regn, kraftig blæst, høj vandstand og sne. Det er, hvad danskerne kan forvente af onsdagens vejr.

»Vi har et massivt frontsystem, som skal passere landet. Det regner godt og voldsomt vest for Storebælt, og det er på vej til den østlige del af landet. Luften bliver koldere jo længere østpå, vi kommer, og derfor kan regnvejret gå over i hvidt, når vi når til Bornholm. Her er der risiko for snestorm,« fortæller Mogens Rønnebek, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Bornholm er det eneste sted i landet, hvor der er udsendt varsel om snestorm. Til gengæld er der andre varsler, som gør sig gældende i resten af Danmark.

»Vi har mange varsler ude i dag. Det blæser kraftigt allerede nu, og flere steder langs kysterne varsler vi om vindstød af stormstyrke. På grund af blæsevejret får vi også problemer med højvande. Det har vi derfor også varslet, og det er primært ved Jyllands vestkyst,« siger Mogens Rønnebek.

Omkring Vadehavet og Limfjorden advarer DMI således om »farligt vejr« i dag, men der er ingen grund til bekymring, beroliger Mogens Rønnebek. Ved Vadehavet kan vandstanden nå over tre meter, men det skulle digerne gerne kunne klare.

Hen på aftenen og natten til torsdag vil blæsten være aftaget de fleste steder i landet.

»Når vi når til aftenen og natten er kun den jyske vestkyst, hvor der fortsat vil være vindstød af stormstyrke. Det blæser stadig meget i resten af landet på det tidspunkt, men ikke i en sådan grad, at det skal varsles,« siger Mogens Rønnebek.

DMI advarsler forhøjet vandstand, vindstød af stormstyrker og risiko for snestorm onsdag. Orange markerer »farligt vejr«, gul »voldsomt vejr« og turkis »risiko for voldsomt vejr«.   Fold sammen
Læs mere
Foto: DMI.