DMI advarer om farligt vejr i Jylland og på Fyn

Store dele af Jylland bliver lørdag ramt af et særdeles kraftigt regnvejr, og det er især sydjyderne og fynboerne, som risikerer de største mængder vand fra oven.

ARKIVFOTO. Regnvejr over Aarhus Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) advarer nu om, at der er kraftig regn i vente over det meste af Jylland og på Fyn i løbet af lørdag.

Meteorologerne forventer op mod 50 millimeter regn på seks timer i Syd- og Sønderjylland, Trekantområdet og på Fyn. Og når vi er oppe på disse vandmængder, er der tale om potentielt farligt vejr.

Den kraftige regn kan medføre fare for oversvømmelse af kældre, vand på vejene og oversvømmelse af lavtliggende områder.

Men det er ikke kun sydjyderne og fynboerne, der har udsigt til masser af vand fra oven. Varslet om kraftig regn gælder også Sydøstjylland, Djursland, Kronjylland, Midt- og Vestjylland. Her vurderes mængden af nedbør at blive en anelse lavere - op til 35 millimeter på seks timer.

Det massive regnvejr kan også betyde risiko for skybrud, hvor der falder mindst 15 millimeter regn på 30 minutter.

»Når lavtrykket har passeret, kommer der varm luft op sydfra, og det giver risiko for skybrud,« siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen, DMI.

DMI har dog endnu ikke udsendt decideret varsel om skybrud, men man vurderer løbende situationen.

Mens Sjælland ikke umiddelbart bliver ramt af de store mængder nedbør, så kan bornholmerne se frem til en ordentlig skylle. På solskinsøen er der nemlig også risiko for kraftig regn.

»Der er endnu et område, der passerer øst om Bornholm, og det giver også risiko for kraftig regn og måske skybrud i løbet af eftermiddagen og natten,« siger Klaus Larsen.

Det regnfulde sommervejr skyldes, at kold luft over Danmark bliver mødt af varm luft syd for landet, og det skaber et hidsigt sommerlavtryk.

Posted by Berlingske on 24. juli 2015