DMI advarer: Bilisterne skal være meget opmærksomme de næste dage

Der har været sne og isglatte veje mange steder i landet natten til onsdag. Det betød blandt andet, at Storebæltsbroen var lukket fra Fyn mod Sjælland i en periode. Også de kommende dage vil der være nattefrost og glat føre, advarer DMI.

Natten til onsdag bød på sne og isglatte veje mange steder i landet. Der bliver også glat de kommende dage, advarer DMI. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten bød på sne og isende kolde temperaturer mange steder i landet. Den cocktail betød glatte veje, og meget tyder på, at bilisterne også skal passe på i de kommende dage.

»Når vi kommer til natten, får vi udpræget frost igen. Temperaturerne falder til tre-otte graders frost, så de her våde og sjaskede veje, som vi har mange steder i landet, vil fryse til is igen. Man kan forvente glatte veje de næste par dage, for der er frostgrader i hvert fald til og med weekenden, og det skal man som bilist være opmærksom på,« siger Mogens Rønnebek, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Både politiet og Vejdirektoratet har i løbet af natten og morgenen advaret om glatte veje.

»Det kører lidt trægt derude, fordi vi vågner op til sne og glatte veje, men det er så småt ved at løsne op nu,« siger Kenneth Andersen, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Natten til onsdag var der lukket fra trafik fra Fyn til Sjælland over Storebæltsbroen i flere timer på grund af sne og isglatte veje. De glatte veje gjorde, at flere lastbiler ikke kunne få vejgreb og derfor ikke kunne komme op ad broen. Også på Holbækmotorvejen nær København var der et færdselsuheld på grund af snevejret. Ingen personer kom til skade i solouheldet.

»Det er korrekt, at der har været nogle uheld og lidt problemer her til morgen. Vejdirektoratet kan ikke vide, om det skyldes glat føre, men vi har i hvert fald gjort, hvad vi kunne for at informere bilisterne om, at der har været sne og glatte veje,« siger Kenneth Andersen.

Og det er vigtigt, at bilisterne er opmærksomme på vejret i denne tid, fastslår Kenneth Andersen.

»Vores råd til bilisterne i den kommende tid er, at de skal holde sig orienteriet i medierne, på trafikinfo.dk og følge med på P4 Trafik. Orienterer dig før rejsen, kør i god tid og hold afstand, når du er kommet ud i trafikken,« siger han.

Vejret bliver bedre i løbet af dagen

Som vejret er nu, er der stadig frostgrader de fleste steder i Jylland. Kun Østjylland er ligesom Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm nået op på et par plus grader, fortæller Mogens Rønnebek fra DMI.

»I Sønderjylland fortsætter frostgraderne nok hele dagen, mens resten af landet sandsynligvis vil komme lige op over frysepunktet i løbet af dagen,« siger han og tilføjer:

»Der ligger noget sne og slud, som strækker sig fra Nordsjælland og over til det centrale Jylland. Det sne og slud fortsætter med at bevæge sig op nord på mod det nordjyske. I den sydlige del af landet er der også enkelte snebyger, men der er chance for, at der kommer sol i løbet af dagen.«

Den sne og slud vil give glatte veje igen, når temperaturerne falder til natten.