DM-vinder i bordtennis var blandt de dræbte i togulykken

Fem kvinder og tre mænd i DSB-tog mistede livet onsdag morgen på Storebæltsbroen.

Fredag gik flaget på halv flere steder i Danmark for at mindes de dræbte ved togulykken på Storebæltsbroen. Billedet viser rådhuset i Assens. (Arkivfoto) Kim Rune/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

En af de dræbte ved togulykken forleden var 59-årige Liss Rasmussen fra Brønshøj, oplyser Dansk Bordtennis Union på sin hjemmeside.

»Bordtennis-Danmark er i chok,« hedder det. Liss Rasmussen var med til at vinde DM for kvindehold i 2014.

Ulykken skete onsdag klokken cirka 07.35 på lavbroen på Storebæltsforbindelsen.

Et IC4-lyntog på vej fra Aarhus mod Københavns Lufthavn blev ramt af dele fra et modkørende godstog og foretog en hård opbremsning på broen.

Der var 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere om bord.

Otte passagerer, fem kvinder og tre mænd, mistede livet. Ud over Liss Rasmussen fra Brønshøj døde også den 30-årige Kasper Brix Bærndt fra Nuuk. Han var oprindeligt fra Hjørring og flyttede i 2016 til Grønland, har mediet Sermitsiaq tidligere oplyst. Der øvrige dræbte var fra Fyn og Aarhus.

Desuden blev 16 passagerer kvæstet. Langt de fleste blev hurtigt udskrevet.

Ifølge Havarikommissionen var det tilsyneladende en trailer fra DB Cargos godstog, som blev blæst af og forårsagede ulykken.

Godstoget kørte med trailere fra Høje Taastrup til Carlsbergs bryggeri i Fredericia.

Lokoføreren i IC4-toget har ifølge advokat Torben Koch fortalt, at den skrappe blæst gjorde, at han sænkede farten. Umiddelbart inden passagen af det modkørende godstog så lokoføreren nogle usædvanlige gnister på strækningen, har advokaten oplyst ifølge Berlingske.

DB Cargo har valgt ikke at genoptage kørsel med øltog, før der er klarhed over situationen, oplyste selskabet forleden.

Havarikommissionen undersøger blandt andet de sorte bokse fra de to involverede tog. Der kan gå op til et år, før kommissionen er klar med sin endelige rapport. Men kommissionen ventes på onsdag at komme med en status, har transportminister Ole Birk Olesen (LA) oplyst.

/ritzau/