Distortion skal tage hensyn til naboer: 1.200 toiletter bør forhindre urin på gaden

Gadefesten skal fordoble antallet af toiletter til festivalens deltagere. Ellers kan det få konsekvenser for deres tilladelse, lyder det fra Københavns Kommune.

Nu kan Distortions over 100.000 deltagere se frem til dobbelt så mange toiletter til årets gadefester. Foto: Nørrebro. Onsdag den 1. juni 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Igen i år trækker Distortion københavnerne, og alle andre, ud på gaden til en fire dage lang gadefest. Men kravene til festivalens faciliteter er skærpet i år, da Københavns Kommune har besluttet, at Distortion skal opstile dobbelt så mange toiletter som sidste år.

Helt præcist skal arrangørerne opstille 1.200 toiletter og urinaler til festivalens over 100.000 besøgende. I februar opsatte Københavns Kommune en række rammevilkår for gadefesten. Her fremgik det, at Miljø - og Teknikforvaltningen havde modtaget så mange klager fra borgere, der var generet af urin i gaderne under festen sidste år, at Distortion er blevet pålagt at forbedre faciliteterne i år af hensyn til naboerne.

Arrangørerne bag gadefesten skal fremstille en toiletplan inden 1. maj. Hvis den ikke lever op til kommunens standarder, kan det få konsekvenser for deres tilladelse til overhovedet at afholde Distortion, der ifølge planen skal finde sted fra d. 31. maj til d. 4. juni.

»Den endelige hovedtilladelse til Distortion kan ikke udstedes, før toiletplanen er godkendt,« fremgår det i et notat fra kommunen.

Desuden vil Københavns Kommune have øget fokus på kontrol af toiletterne under gadefesten. Hvis Distortion ikke lever op til toiletplanen under festivalen 2017, vil det have betydning for næste års tilladelse.

Medlem af Borgerrepræsentationen og Teknik- og Miljøudvalget Niels E. Bjerrum (A) er glad for, at kommunen stiller skærpede krav til festivalen.

»Jeg hylder stadig Distortion, for det de kunne engang, og jeg syntes, det er fedt, at vi har en by med masser af kultur, fest og farver. Men den hærværkskultur og ligegyldighed over for rammerne i vores fælles by, der er vokset frem af Distortions drukfest, den hylder jeg bestemt ikke. og den tager jeg stærkt afstand fra. Distortion får derfor en sidste chance. Lever de ikke op til københavneres tillid i år, må det være slut.«

Distortion startede som et eksperimenterende projekt i 1998. I 2007 tog gadefesten så småt fart. Efterfølgende begyndte arrangørerne at udbygge konceptet, så Distortion blev til den gadefest, man kender i dag.