Distortion nåede én deadline - Arrangør forsikrer, at festen er på vej

Gadefestivalen Distortion ser ud til at klare frisag og få tilladelse til at holde fester i Københavns gader fra slutningen af maj, efter arrangørerne har afleveret en revideret plan for arrangementet til Københavns Kommune.

Bisse spiller under Distortion på Vesterbro, torsdag den 1. juni 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Urin i kælderskakter, store mængder affald på gaden og støj. Tidligere års gener ved gadefestivalen Distortion har fået Københavns Kommune til at stramme kravene til arrangørerne, og det har ikke været helt problemfrit. Men nu ser gadefestivalen ud til at blive realiseret i København om to uger.

I første omgang skulle arrangørerne bag Distortion aflevere en gennemarbejdet plan for eventet senest 2. maj. Da kommunen konstaterede, at det tilsendte materiale var mangelfuldt, fortalte medlem af Teknik- og Miljøudvalget Niels E. Bjerrum (S)., at der var en stemning i udvalget af, at nu må arrangørerne stramme op.

»Ellers vil vi ikke være med længere. Vi vil ikke holdes for nar på den her konto længere,« sagde han.

En ny tidsfrist blev givet, mens usikkerheden bredte sig om, hvorvidt godkendelsen ville nå at komme i hus.

Ved tidsfristen 13. maj blev en mængde materiale på ny afleveret til kommunen, og efter at have gennemgået det, kan Teknik- og Miljøforvaltningen konstatere, at festivalen er »tættere på at få en tilladelse«.

Fortsat udestår dog byggetilladelser til scener og regulering af støj samt diverse mindre rettelser og opdateringer, som kommunen helt frem til arrangementets start vil arbejde med og føre tilsyn med. Der kan være enkelte delarrangementer, der ændres eller aflyses i den proces. Desuden mangler politiet at godkende en overordnet sikkerhedsplan, før kommunen kan give den endelige hovedtilladelse.

Thomas Fleurquin, chefen for Distortion

»»På centrale pladser, Skt. Hans Torv og Litauens Plads, vil der være »Silent Disco«. Det vil sige dansegulve, hvor man hører musikken via høretelefoner««


»Vi er stadig i dialog med Distortion om det sidste, der skal til, for at forvaltningen kan behandle deres ansøgning, mens der stadig udestår dele, der handler om politi og beredskab,« siger Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (Ø).

Ifølge hende er det ikke usædvanligt, at arrangører først får endelige godkendelser umiddelbart før et arrangement starter.

»Det er op til Distortion, hvor sent de leverer tingene, og hvor sent de derfor får deres tilladelse,« siger hun.

Chefen for Distortion, Thomas Fleurquin, er ikke i tvivl om, at de sidste tilladelser når at komme på plads. Til næste år vil han dog forsøge at få tilladelser på plads fire måneder i forvejen frem for fire uger.

Festivalchefen tilføjer, at han håber, festivalen i år kommer til at larme mindre for beboerne i byen.

»På centrale pladser, Skt. Hans Torv og Litauens Plads, vil der være »Silent Disco«. Det vil sige dansegulve, hvor man hører musikken via høretelefoner - og altså lydanlæg på 0 decibels,« siger han.

Flere koncerter er blevet rykket til gader frem for pladser, hvor grænsen for støjniveauet er højere. Det ser borgmesteren ikke noget problem i.

»Der afholdes trods alt færre arrangementer på vejene. Men vi prøver hele tiden at tilpasse rammer og retningslinjer, så der både er plads til fest og plads til, at man kan bo med børn og arbejde. Det er en løbende proces, hvor vi regulerer på de retningslinjer,« siger Ninna Hedeager Olsen.

Personligt kommer hun næppe til at deltage i festivalen. »Der er jeg mere til Copenhell,« lyder det med henvisning til en anden af sommerens store festivaller.

Distortion starter 30. maj og slutter 3. juni.