Disse indkøbscentre kan slå dørene op tirsdag

Tirsdag får de små indkøbscentre lov til at slå dørene op, men det er kun få centre, der har muligheden.

Magasin får ikke lov til at åbne tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg

Tirsdag kan flere indkøbscentre slå dørene op som et led i genåbningen af Danmark.

Det gælder dog hverken Magasin, Illum eller Field's, da størrelsen på indkøbscentrene, der kan åbne, ikke må overstige 15.000 kvadratmeter.

Brancheforeningen Danske Shoppingcentre har 18 medlemmer, og af dem er det kun to, som får lov til at åbne fra tirsdag. Derfor skal du enten til Hvidovre Centret eller Helsingør Bycenter, hvis du vil shoppe i et indkøbscenter. Også Nørrebro Bycenter åbner.

Her vil der gælde arealkrav og krav om mundbind eller visir samt retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne og tiltag, der skal modvirke ophold i fællesarealer.

Store centre som Field's og Fisketorvet i København og Rosengårdcentret i Odense er ikke medlemmer af brancheforeningen, men de er alle langt over 15.000 kvadratmeter.

Genåbningen af indkøbscentre under 15.000 kvadratmeter tirsdag er en del af rammeaftalen om en plan for genåbning af Danmark.

Næste skridt i genåbningen bliver som udgangspunkt taget 21. april, hvor de store indkøbscentre som for eksempel Magasin får lov til at åbne. Desuden får restauranter, barer og cafeer lov til at åbne for udendørsservering – dog med krav om fremvisning af coronapas.

Find den langsigtede plan her.