Direktør kan kun åbne en ud af sine 36 barer

Selvom Rekom Group driver 36 barer, kan kun en enkelt af dem genåbne på onsdag. Regeringens krav om bordbestilling mindst 30 minutter før barbesøget sætter en stopper for genåbningen, lyder det fra direktøren.

Skaal på Kultorvet i København er umiddelbart den eneste blandt Rekom Groups i alt 36 barer, der kan genåbne onsdag 21. april, forklarer selskabets kommercielle direktør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Onsdag 21. april står den på genåbning for blandt andre landets restauratører, men for mange af dem bliver der dog tale om en genåbning på papiret.

B. T. har talt med en direktør, der ejer 36 barer i København. Kun én af barerne kan genåbne.

Direktøren hedder Lars Kjøller Mejlgaard og er kommerciel direktør i Rekom Group, der blandt andet driver Heidis Bier Bar, Café Guldhornene, A-Bar, L.A Bar, Sjus Bar, Cucaracha Bar og Aloha Bar.

Kun baren Skaal på Kultorvet i København kan åbne under de forudsætninger, som vil være en del af genåbningerne. Kravene blev oplyst af regeringen i weekenden.

Det drejer sig om kravet om bordbestilling, der skal ske mindst 30 minutter før besøget på en restaurant eller bar. Et krav, som ikke var med i den aftale, som Folketingets partier på nær Nye Borgerlige indgik i sidste uge.

Kravet om bordbestilling har udløst undren, hovedrysten og massiv kritik fra branchen og blandt partierne på Christiansborg, som kalder bordbestillingen ulogisk, idet et krav om negativ coronatest allerede er en forudsætning for, at man må besøge en beværtning.

Kravet for indendørsservering gælder frem til 6. maj. Der er ikke krav til, hvordan man skal reservere bord, så der er mulighed for at bestille bord over telefonen, på nettet eller ved at møde op 30 minutter forinden.

Til DR skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en e-mail, at kravet er »bøvlet og irriterende«, men at det er nødvendigt for at kunne genåbne forsvarligt. Hensigten er, at barer og restauranter bedre kan sikre sig at leve op til den fornødne afstand, lyder det fra ministeren.

Fra flere steder lyder det, at barer og spisesteder allerede arbejder på fuldt blus for at gøre klar til at håndtere de gældende restriktioner for genåbningen.

Kommerciel direktør Lars Kjøller Mejlgaard siger til B.T., at kravet om bordbestilling vil gå ud over de spontane gæster, der udgør en stor del af gæsterne.

»Vi er glade over, at der begynder at ske en genåbning. Men det er tit en spontan beslutning at gå ud, så det kan være rigtig svært at planlægge at gå ud med både helt frisk test og så booke bord,« siger direktøren, som dog også erkender udfordringerne:

»Det giver nogle komplikationer for at være helt ærlig. Vi glæder os rigtig meget til at få at vide, hvornår de ting ophører,« siger han.

Fra brancheorganisationen HORESTA, der er interesseorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, har det lydt, at spontane besøgende udgør 60 procent af gæsterne på restauranterne.