Direktør i fængsel for annoncebedrageri

Lasse Schou må ikke længere drive virksomhed, fastslår byretten. Han straffes med fængsel i to år og seks måneder for bedrageri for i alt 6,5 mio. kroner.

Folk over hele landet blev ofre for groft bedrageri, da et firma med trusler og udspekuleret fup tvang dem til at betale enorme regninger for værdiløse optagelser i telefonbøger og registre. Det fastslog en domsmandsret i København tirsdag. Direktøren i IT Support Danmark A/S og Dansk Tele Support A/S blev straffet med fængsel i to år seks måneders fængsel.

Den 32-årige Lasse Schou svindlede for cirka fem millioner kroner og forsøgte at gøre det for yderligere 1,5 millioner kroner. Han blev samtidig frakendt retten til at drive virksomhed.

Samtidig blev den medtiltalte direktør i sagen, en mand på 26 år, idømt fængsel i ni måneder. Straffen blev gjort betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 180 timer.

De ansatte i firmaerne blev nøje instrueret i at bedrage de mindre private virksomheder og offentlige myndigheder, som blev ringet op og prakket de værdiløse annoncerne på.

/ritzau/