Direktør i Aarhus Letbane kendte til fejl og mangler

Direktøren for Aarhus Letbane vidste, at der var fejl og mangler, men regnede med at få tilladelse til drift.

Letbanen i Aarhus åbner ikke som planlagt lørdag 23. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Direktøren i Aarhus Letbane har i længere tid vidst, at der var fejl og mangler med letbanen.

Men alligevel regnede Claus Rehfeld Moshøj på ingen måder med, at Trafikstyrelsen i sidste sekund ville afvise åbningen af letbanen, der var sat til at finde sted lørdag.

»Jeg havde håbet og forventet, at vi kunne få lov at køre med nogle skærpede vilkår. For jeg anerkender til fulde, at der er fejl og mangler i det grundlag, vi står og kigger på. Jeg havde en forventning om, at vi kunne finde en løsning, hvorpå vi kunne få lov til at køre under nogle givne vilkår, og det har jeg så fået endegyldigt slået fast i dag, at det kan jeg ikke,« siger han.

Fredag aften har letbanens bestyrelse meddelt, at Trafikstyrelsen har afvist at lade letbanen køre lørdag.

Allerede for seks uger siden var direktør Claus Rehfeld Moshø blevet meddelt af styrelsen, at underleverandøren Keolis ikke levede op til styrelsens krav.

Men han forventede til det sidste, at leverandøren ville nå at leve op til kravene.

»Lige nu er jeg dybt ulykkelig over, at den gave jeg havde glædet mig til at aflevere i morgen, at det kommer jeg ikke til. Så må jeg op på hesten igen, og se og få det her gjort klar, så vi kan komme ud og køre snart. For vi er klar til at komme ud og køre,« siger han.

Han mener ikke, at det var forkert at fastlægge en dato for åbningen, inden Trafikstyrelsens tilladelse var gået igennem.

»Det er en balance. Den tid der er, den bliver brugt. Det siger al erfaring. På et eller andet tidspunkt, så må man beslutte sig for, hvornår er det vi åbner. Fordi så er det den dato, vi arbejder med,« siger han.

/ritzau/