Direktør for pølsefabrik i brand: Nu kan vi ikke levere varer

Der er brand i spegepølsefabrikken Aalbæk Specialiter i Billund. Hele produktionshallen ventes at brænde ned, og af samme grund vil firmaets produkter mangle i mange supermarkeder mandag, oplyser direktøren.

Spegepølsefabrikken Aalbæk Specialiteters produktionshal i Billund står søndag aften i flammer.

Ifølge Sydøstjyllands Politi ventes det, at hele produktionshallen vil brænde ned, da det ikke er muligt at få bugt med flammerne, oplyser Søren Løvendahl, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

I stedet håber myndighederne nu at kunne redde de tilhørende administrationslokaler.

Den administrerende direktør i Aalbæk Specialiteter siger til BT, at virksomheden ikke kan levere varer til deres kunder i de kommende dage:

»Det er den ene af vores to store fabrikker, der står i brand. Det er klart, at det sænker vores evne til at levere varer. Vi kender ikke det fulde omfang, men de fleste af vores kunder vil blive berørt af branden,« siger administrerende direktør, Mads Quistgaard søndag aften.

Branden opstod omkring klokken 16.30. Der var ingen medarbejdere tilstede på fabrikken, og politiet har en formodning om, at branden kan være opstået i forbindelse med produktionen af røgvarer, som Aalbæk Specialiteter ryger på stedet.

»Vi vil danne os et overblik i de kommende dage. Men jeg står stadig og kigger på flammerne, og vi savner et overblik over skaderne,« siger Mads Quistgaard og oplyser samtidig, at de fleste af virksomhedens kunder er informeret om, at de ikke kan levere de lovede varer.

Myndighederne betegner røgen som »sundhedsskadelig« og advarer beboere, der bor i nærheden, mod at indånde den. To veje - Nordmarksvej og Lufthavnsvej vil samtidig blive afspærret. På trods af at sidstnævntes vejs navn kunne vidne om andet, vil branden ikke influere på trafikken til og fra lufthavnen i Billund.

Myndighederne ventes ikke at have branden under kontrol før klokken 04.00 natten til mandag.