Din dobbeltgænger i cyberspace

Hyr folk til at blogge og svare dine emails.

En ny tendens - undskyld, trend - er tilsyneladende på vej blandt de seje og de selvfede, der har larmende succes hele paletten rundt og dertil overskud til at være nærværende, socialt engageret og helt fremme i bussen. (Og dette er endda nogenlunde danske gloser. Det bliver meget værre længere nede.)

Det er BBCs muntre IT-redaktør, Rory Cellan-Jones, der fortæller, at tilstedeværelsen på internettet nu anses for så vigtigt, at indbyggerne i "det blå segment" er begyndt at ansætte folk til at vikariere for dem online. En af redaktørens bekendte indrømmede således, at han havde hyret en medhjælper til at agere ham på nettet og passe blogs, network, post osv. formedelst tusind pund om måneden. Der er angiveligt tale om en ny type job, som allerede beskæftiger flere hundrede i London.

"Den pågældende er en travl iværksætter, og han fortæller, at uanset hvor han bevæger sig hen, er folk slået af beundring over den energi, han alligevel magter at lægge i sin blogging og networking," fortæller den bekendte - via en tekstbesked på sin Blackberry.

Vi kender allerede så småt en moderne og ganske parallel servicefunktion, nemlig de professionelle hundeluftere. Men lægger man megen vægt på at optimere sit liv og sit forbrug - for nu at bruge et udtryk, som er særlig yndet blandt ingeniører - så går det ikke uden eksempelvis en velformuleret profil på networking-sitet "Facebook".

Man skal kort sagt være her og der og alle vegne, og den fornemste livsytring er samtidig at udstråle overskud og engagement: Kan De spille firhændigt klaver, og kan De gøre det samtidig med, at De selv maler Max Havelaar-kaffen, og kan De undgå at forlægge disse gøremål til den "kvalitetstid", Deres børn har krav på?

Denne fortravlede form for hedonisme kræver med andre ord lidt hjælp i ny og næ, og som altid, når der opstår sprækker i moderne menneskers liv, står der folk parat, der kalder det nicher.

Men et spørgsmål trænger sig på. Kan man "outsource" sit sociale liv? Er det ikke lidt.... nej, jeg kvier mig ved at sige det.

Så oldnordisk er jeg trods alt heller ikke.

Men kig selv med - www.facebook.com