Din Cocio er først helt børnevenlig i 2012

Fra år 2012 er den bitre eftersmag af børnearbejde helt og aldeles væk fra Cocios produkter. Det garanterer direktør.

Cocio er kommet i søgelyset efter afsløringer af særdeles groft børnearbejde i kakaoplantagerne i Elfenbenskysten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjørn Kähler
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kakaodrikken Cocio skal i 2012 have papir på, at kakaoen ikke kommer fra børnearbejde. Det oplyser Cocios direktør, Peter Giørtz-Carlsen.

Han fortæller, at virksomheden allerede i 2009 begyndte arbejdet med at gøre kakaodrikken 100 procent certificeret.

- Jeg vil mene, at vi tager et meget væsentligt skridt i forhold til at komme problemet til livs, siger Peter Giørtz-Carlsen.

Den planlagte certificering skal være færdig i 2012.

Cocio er kommet i søgelyset efter afsløringer af særdeles groft børnearbejde i kakaoplantagerne i Elfenbenskysten.

Peter Giørtz-Carlsen peger på, at der er meget lidt certificeret kakao - kun 0,2% i hele Elfenbenskysten. Alligevel garanterer direktøren, at halvdelen af Cocios kakao komme fra certificerede bønder i 2011, og i 2012 vil resten også være certificeret.

Cocio har længe kendt til problematikken med børnearbejde og foretog derfor i januar 2009 en undersøgelse, der skulle klarlægge virksomhedens kakaoindkøb og herunder udvælgelse af leverandører.

- Vi er gået aktivt ind i at vælge en leverandør, som allerede i dag giver os nogle forhold som, vi mener, er væsentlig bedre. Men vi vil over på 100 procent certificerede produkter, siger direktør i Cocio, Peter Giørtz-Carlsen.

Han forklarer, at leverandøren i dag er den i området, der garanterer den højeste andel af kakao produceret af såkaldte kooperativer - som ejes af kakaobønderne selv. Det giver færre mellemled og dermed en bedre pris til kakaobonden, en bedre sporbarhed og mulighed for at undervise bønderne.

- Det er jo meget trist at se, at det her stadig foregår, og det viser også bare, hvor svært et problem det er. Det er en langvarig indsats, der skal til for at komme den her problemstilling til livs, siger Peter Giørtz-Carlsen.

/ritzau/