Digital eksamen aflyst for 13.600 elever på grund af fejl

De digitale afgangsprøver i biologi og geografi er blevet aflyst efter fund af en fejl. Fejlen i prøverne har eksisteret i flere år og kan have resulteret i fejlagtige karakterer til tidligere afgangselever.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann

Onsdag skulle tusindvis af skolelever have været til afgangsprøve i biologi og geografi. Men en fejl i den digitale prøve betyder, at prøverne er nødt til at foregå på gammeldags manér med kuglepen og papir.

»Det er meget beklageligt,« siger kontorchef Rasmus Vanggaard fra ministeriets Kontor for Prøver, Eksamen og Test til Folkeskolen.dk.

Fejlen blev opdaget af Styrelsen for IT og Læring i forbindelse med en test af den digitale læseprøve. Det viser sig, at de svar som eleven indtaster, men ikke gemmer, når tiden udløber, ikke bliver gemt i systemet.

Fejlen går ikke kun ud over de elever, der skulle op onsdag. De 13.600 elever, der deltog i den digitale prøve i dansk læsning og retskrivning sidste mandag, bliver tilbudt at tage prøven om på papir torsdag i næste uge. Det er dog kun et tilbud, fastslår Rasmus Vanggaard.

Fejlen har været der lige siden de digitale afgangsprøver blev indført tilbage i 2007. Kontorchefen kan ikke afvise, at det har ført til forkerte resultater for de elever, der tidligere har været oppe.

»Der kan være elever, der har fået én karakter lavere, end de skulle have fået, hvis de har ligget tæt på grænsen. Det kan vi ikke udelukke, men det er min vurdering, at det vil være meget få,« siger han til Folkeskolen.dk.

Styrelsen går nu i gang med at udbedre fejlen, så de digitale prøver kan gennemføres uden fejl i 2016.