DI vil få flere virksomheder til at tage lærlinge

Dansk Industri henvender sig nu for første gang direkte til medlemsvirksomhederne i et forsøg på at skaffe flere praktikpladser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogensinde henvender Dansk Industri sig nu direkte til deres medlemsvirksomheder for at skaffe flere praktikpladser, skriver Politiken.

»Vi har ikke uddannet tiltrækkelig mange faglærte, så nu er vi nødt til at gøre noget. DI går ud og gør noget for at levere flere praktikpladser. Og vi skal levere lige så mange pladser, som vi kommer til at mangle færdiguddannede,« siger Karsten Dybvad, der er administrerende direktør i Dansk Industri (DI).

I de kommende måneder skal 40 medarbejdere i DI kontakte 1.000 virksomheder og få dem til at oprette flere praktikpladser.

DI vil spørge virksomhederne, hvor mange lærlinge de har i dag, og hvorfor de ikke har flere og oprette en hotline og en hjemmeside, hvor virksomheder kan få hjælp til at skaffe plads til nye lærlinge.

Chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Mie Dalskov Pihl påpeger, at de seneste tal viser, at syv ud af ti virksomheder ikke har lærlinge, og at der derfor er et stort uudnyttet potentiale.

12.936 elever på landets erhvervsskoler står lige nu uden praktikplads.