DI: Studier skal vægtes højere end studiejob

Dansk Industri tror ikke på, at hver fjerde studerende dropper studiejobbet på grund af fremdriftsreformen. Studerende skruer nærmere ned for antallet af timer på jobbet, og det er på sin plads, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del studerendes balancegang mellem studie og studiejob har været skæv de seneste år.

Det mener underdirektør i Dansk Industri (DI) Charlotte Rønhoff, der ser positivt på, hvis fremdriftsreformen også i en revideret udgave får de studerende til at prioritere studiet højest.

»Der er for mange studerende, der har haft studiejob med alt for mange timer. Det er vigtigt at slå fast, at studiet skal være fuldtidsarbejdet,« siger hun.

Dansk Magisterforening har ifølge Berlingske lavet en undersøgelse blandt 1.202 studerende, hvor 28 procent tilkendegiver, at de helt sikkert eller sandsynligvis må opsige deres studiejob på grund af reformen. Men det giver Charlotte Rønhoff ikke meget for.

»Jeg tror ikke, der er så mange studerende, der vil kvitte deres studiejob, for det betyder meget for dem på deres CV. Men det kan være, man ikke vil have lige så mange timer på studiejobbet som tidligere,« siger hun.

Dansk Industri mener dog, ligesom de studerende, at fremdriftsreformen trænger til et serviceeftersyn, hvilket den nye regering også har lagt op til, at den vil få.

»Det er vigtigt for mig at slå fast, at vi bakker op om justeringer af reformen. Men når det er sagt, gør det heller ikke noget, hvis den betyder, at en række studerende kommer til at prioritere deres studier højere end deres studiejob, da balancen har været skæv på nogle studier i nogle år,« siger underdirektøren.