DI siger ja til HTS

DI's hovedbestyrelse siger ja til formelt samarbejde med Handel, Transport og Service. Forberedelser til egentlig en sammenlægning er gået i gang.

Dansk Industri (DI) siger ja til formelt samarbejde med landets tredjestørste erhvervsorganisation Handel, Transport og Service (HTS). De to organisationer vil senere på året gå i gang med forberedelserne til en egentlig fusion. DI's generalforsamling skal dog i første omgang formelt godkende samarbejdet. Det sker 27. september og det formelle samarbejde vil begynde 1. oktober.

DI's forretningsudvalg indstiller samtidig til, at formanden Henning Dyremose fortsætter, indtil der er truffet en endelig beslutning om samarbejdet mellem de to organisationer.

- Jeg er som bekendt ikke længere aktiv i dansk erhvervsliv som administrerende direktør for en virksomhed. Derfor ville det være naturligt, at DI valgte en ny formand. Men jeg kan godt se fornuften i, at jeg fortsætter på posten, indtil det projekt, vi allerede har søsat i samarbejde med HTS, er færdiggjort. Arbejdet er allerede i gang, og jeg har indvilget i at fortsætte som formand, til dette arbejde er gjort færdigt, hvis den kommende hovedbestyrelse ønsker det, siger Henning Dyremose.

/ritzau/