DI kritiserer regeringens besparelser på grøn forskning

Det skader dansk eksport, at regeringen vil spare størstedelen af den grønne forskning væk, lyder kritikken fra Dansk Industri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er stærkt kritisabelt, at regeringen vil spare 300 millioner kroner på et grønt forskningsprogram, der i en netop færdiggjort evaluering roses for både at skabe arbejdspladser og for at være en vigtig del af årsagen til de betydelige fremskridt i danske eksport af grøn teknologi.

Det mener Dansk Industri ifølge Information.

Regeringens besparelser vil direkte skade udviklingen og dermed dansk eksport, mener branchedirektør for energi i Dansk Industri Troels Ranis.

»Det er en helt forkert vej at få. Vi finder reduktionen meget uhensigtsmæssig, og det skal ikke være en hemmelighed, at vi havde håbet, at regeringen ville prioritere anderledes,« siger han til avisen.

Det er forskningsprogrammet for teknologiudvikling og demonstration, EUDP, der står til at miste 332 af i alt 385 millioner kroner, fordi regeringen i sit udkast til finansloven lægger op til markante besparelser på grøn forskning.

Kritikken bliver dog afvist af forsknings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Han siger i et skriftligt svar til Information, at regeringen vil arbejde for, at Danmark fortsat er et grønt foregangsland med et meget ambitiøst mål om, at vi i 2050 skal være uafhængige af fossile brændsler og dække vores energiforbrug med vedvarende energi.