DI: Forventningerne er skruet alt for højt op

Dansk Industri fastslår, at forventningerne til årets overenskomster er alt for høje. Men CO-Industri kræver konkrete resultater - især flere penge til lærlinge

Topforhandlerne for CO-Industri og Dansk Industri, DI, tog fredag hul på overenskomstforhandlingerne, og beskeden til lønmodtagerne fra arbejdsgiverne i industrien var, at ønskerne er helt ude af proportioner.

- Forventningerne er skruet så voldsomt op, at en forhandling ikke ville være mulig, hvis det skulle være det endelige resultat. Vi har brug for et rum at forhandle i, så de, der har nået på hjertet, skal få det overstået, så vi kan få forhandlingsro, sagde Hans Skov Christensen, administrerende direktør i DI.

DI og CO-Industri vil i løbet af de næste par uger forsøge at enes om løn- og arbejdsvilkår for 240.000 medarbejdere og 6100 virksomheder. Parterne satser på at være færdige 13. februar, men det bliver ikke gratis for arbejdsgiverne:

- Vi går ind i de her forhandlinger for at give vores medlemmer konkrete resultater, siger Thorkild E. Jensen, formand for CO-industri og Dansk Metal, og peger på flere penge til lærlinge.